5 populārākās problēmas, kas piemeklē cilvēkus, kas uzauguši atkarību vidē

Ja tu jau esi vidē, kas signalizē par nepatīkamo, ir svarīgi laikus meklēt ceļu ārā no tā. Jo ātrāk tu vērsies pēc palīdzības, jo lielāka iespēja, ka tu kaut ko spēsi mainīt. Šeit apkopotas sešas pazīmes, kas liecina, ka tavas bērnības rēgi tev seko arī šodien:

1.Upura mentalitāte.

Bērni, kas auguši atkarību vidē, ir savā ziņā pieraduši pie haosa. Viņi nekārtībā un sarežģītā situācijās atpazīst kaut ko pazīstamu, ierastu, tādēļ bieži vien atgriežas pie šādas vides. Alternatīvi, iespējams, ka šādi cilvēki meklēs attiecības, kurās viņi vēlēsies partneri izglābt no atkarības, galu galā atkal nonākot upura lomā, kad centieni negūs cerētos panākumus.

2.Bailes izpaust emocijas un sajūtas.

Bērni, kas auguši jau pieminētajā vidē, bieži vien pieredzēto, traumatisko pieredzi noglabā dziļi sevī. Tādējādi, šie bērni arī baidās no ļoti spēcīgām emocijām – gan pozitīvām, gan negatīvām.

3.Izvairīšanās no konfliktiem.

Tie, kas ir pārcietuši bērnības traumas, slikti pieņem kritiku un strīdus. Tas notiek tādēļ, ka viņi mēdz jaukt konstruktīvas pamācības ar uzbrukumiem. Bieži vien viņi atrodas situācijās, kurās izolējuši sevi no ārpasaules.

4.Zema pašapziņa.

Zema sevis apzināšanās rodas no citu cilvēku nosodījumiem, tādēļ bieži vien alkoholiķu bērniem ir izteikta vajadzīga būt perfektiem, pieņemtiem citu vidū. Bet lielākā problēma ir tajā, ka viņi pārāk ātri sabrūk kritikas priekšā, kas reizēm par var izraisīt depresiju. Un nav pat svarīgi, ka viņi ir kompetenti – neliela deva kritikas spēj viņus salauzt.

5.Grūtības izbaudīt intimitāti.

Daudzi cilvēki, kas bērnībā piedzīvojuši dzīvi atkarību vidē, pieaugušo dzīvē baidās no intīmām situācijām, jo tās viņiem šķietami atņemt kontroles apziņu. Viņi bieži vien piedzīvo grūtības izpaust savu seksualitāti.
Šis saraksts, protams, nav pabeidzams. Konkrētās problēmas ir visbiežāk sastopamas sabiedrībā, kas piedzīvojusi līdzīga veida problēmas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru