6 garīgas pašizaugsmes grāmatas, kas ikvienam būtu jāizlasa

The-Power-of-Habit-674x1024

 

Ieraduma spēks – The power of habit – Charles Duhigg

Grāmatā “Ieraduma spēks” tās autors apskatījis veidus, kādos mēs pierodam pie konkrētām lietām, aktivitātēm un nodarbēm. Viņš arī norāda, ka ne visi ieradumi ir labi un kādēļ tie nav, dodams padomus, kā atbrīvoties no negatīvajiem ieradumiem un kā iegūt labākus to vietā.

9780140449334-666x1024

 

Meditācija – Meditations – Marcus Aurelius

Kaut 1800 gadus veca, šī grāmata ir aktuāla arī mūsdienās. Markus Aurēlijs tajā apskata meditācijas ietekmi uz cilvēku, praktizēšanu un garīgo vērtību. Arī mūsdienu medicīna un zinātne apliecinājusi M.Aurēlija darba patiesumu un noderīgumu medicīnas laukā.

psycho-cybernetics-623x1024

 

Psiho-kibernētika – Psycho-Cybernetics – Maxwell Maltz

Grāmatas autors Meksvels Maltzs sarakstījis šo grāmatu ar vienu vienīgu mērķi: parādīt saviem pacientiem, ka viņi ir skaisti jau paši par sevi – ar savu iekšējo pasauli. Grāmata aptver domas, ka cilvēki ir skaisti neatkarīgi no viņu vizuālā tēla un ka sākotnējais skaistums jāmeklē sevī. Autors arī devis neskaitāmus padomus, kā uzlabot savu iekšējo pārliecību un pārvarēt bailes, kas var būt ikvienā no mums.

How-To-Win-Friends-And-Influence-People-646x1024

Kā iegūt draugus un ietekmēt cilvēkus – How to win friends & Influence people – Dale Carnegie

Autora Deila Kernegija pašattīstības grāmatas nodzīvojušas jau krietnu laiku, bet tajās sniegtā informācija un padomi ir aktuāli arī mūsdienās. D.Kernegijs sniedz lasītājam konkrētu ievadu tajā, kā strādā cilvēku emocionālā inteliģence, kā to izmantot savā labā – gan personīgajā, gan biznesa dzīvē.

type

Pamošanās – Waking up – Sam Harris

Autora Sema Harisa ideja ir šāda: “Tev nav nepieciešama reliģija, lai nokļūtu uz garīgās atmodas ceļa.” Neirozinātnieks un grāmatas autors norāda, ka, ja esi apmulsis par reliģijas nozīmi cilvēka garīgajā izaugsmē vai idejā par garīgo izaugsmi kopumā, tev jāizlasa šī grāmata. Kopumā grāmatā apskatīta cilvēka apziņas un loma, ko tā spēlē garīgās izaugsmes ceļā.

71YWAijk8DL-675x1024

Par 10% laimīgāks – 10% happier – Dan Harris

Ja tu ikdienā visur saskati negatīvu un uz dzīvi raugies no negatīvas perspektīvas, noliec visu, ko tu šobrīd dari un pieķeries Dena Harisa grāmatai “Par 10% laimīgāks”. Ziņu diktors un grāmatas autors apskata paša piedzīvoto pieredzi, saskaroties ar dīvainiem pašizaugsmes guru, kas ir nekas vairāk kā blēži. Tad viņš apskata šo guru vai blēžu sniegto informāciju no zinātniskā viedokļa. Galu galā viņš norāda uz zinātnes un garīguma saikni, kas ikvienam būtu jāsaprot.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru