Aicina pilnveidoties dzejas un prozas rakstīšanā

9. un 10. novembrī Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina apmeklēt lekcijas un meistardarbnīcas pie Aivara Eipura, Janas Egles un Lindas Zulmanes. Visas tikšanās notiks Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā.

9. novembrī plkst. 16.00 Latvijas Rakstnieku savienības dzejas un prozas konsultants, dzejnieks Aivars Eipurs stāstīs par bērnu dzeju un radošu rakstīšanu, kā arī ar klātesošajiem pārrunās literārās aktualitātes un procesus 2018. gadā, Valsts Kultūrkapitāla lomu literatūrā un kultūrā.

Savukārt 10. novembrī plkst. 12.00 notiks Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītājas Lindas Zulmanes lekcija un seminārs „Vēstule literatūrā un kultūrā”, kura laikā literārās akadēmijas dalībnieki varēs papildināt zināšanas par vēstuli kā literatūras žanru un analizēt iesūtītos mājasdarbus – vēstules dzejā.

Dienas turpinājumā mājasdarbi jeb literārās pasakas būs jāanalizē arī pie rakstnieces Janas Egles. Meistardarbnīcā tiks turpināts praktiskais darbs ar prozas žanriem, izmantojot uzsākto visas turpmākās sezonas kopdarbu – stāstu ar sazarotiem dažādu žanru turpinājumiem.

„Gada laikā paveiktais rezultēsies janvārī, kad rīkosim lasījumus. Tāpēc pašlaik dalībnieki aktīvi strādā pie tekstiem – raksta gan dzeju, gan prozu. Iespējams, būs kāds autors, kas piedalīsies Kurzemes prozas lasījumos. Pieredze rāda, ka katru gadu kāds no mūsējiem piedalās un tiek arī pie balvām,” stāsta Linda Zulmane.

Visas lekcijas un meistarklases ir bez maksas. Aicināts ikviens interesents, iepriekš rakstot uz e-pastu [email protected]. Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru