Aicina Valmieras novada pedagogus un jauniešus pieteikties loģikas un argumentācijas kļūdu darbnīcu

Latvijas Debašu asociācija, zināma arī kā ‘’QUO tu domā?”, aicina Valmieras novada pedagogus un jauniešus pieteikties dalībai ”Loģikas kļūdu un argumentācijas darbnīcai Valmierā”, kas norisināsies 19.decembrī plkst. 14:00 Vidzemes augstskolā (Cēsu ielā 4).

Pasākumu vadīs Latvijas Debašu asociācijas valdes loceklis un domnīcas “Providus” pētnieks Rasmuss Filips Geks, kas sniegs iespēju pedagogiem un skolēniem nostiprināt zināšanas par kritisko domāšanu un loģikas kļūdām. Darbnīcas ietvaros notiks daudz praktisku debašu vingrinājumu, kur šoreiz kā tēma tiks analizēti migrācijas un Eiropas bēgļu krīzes jautājumi.

Uz pasākumu primāri tiek aicināti sociālo zinību, politikas un tiesību stundu pedagogi, tomēr darbnīcai iespējams pieteikties arī citu mācību priekšmetu pasniedzējiem. Pedagogi tiek aicināti uz darbnīcu līdzi ņemt 1-2 skolniekus, kas arī piedalītos apmācībās. Lai pieteiktos pasākumam, līdz 12. decembrim nepieciešams reģistrēties, aizpildot anketu: https://ej.uz/registracijadarbnicai

“Debates ir mācību metode, kas ļauj skolēniem pašiem nonākt pie secinājumiem par dažādām tēmām. Debatēs nepastāv viena pareizā atbilde – tā vietā skolēni savā starpā izvērtē visus par un pret argumentus, kļūstot zinošāki un arī saprotošāki par daudzām un dažādām, sabiedrībā aktuālām tēmām. Debates ir izcils veids, kā efektīvi praktizēt un pilnveidot tādas prasmes kā argumentāciju, publisko runu, loģisko, kritisko un radošo domāšanu, kā arī spēju strādāt komandā,” stāsta QUO tu domā?” projektu direktore Sintija Tarasova.

Loģikas kļūdu darbnīcas mērķis ir kritiskās domāšanas attīstīšana, apgūstot loģikas kļūdas gan teorētiski, gan praktiski. Darbnīcas noslēgumā dalībnieki spēs identificēt populārākās loģikas kļūdas un kritiskāk vērtēs informāciju, ar kuru saskaras ikdienā. Pasniedzējiem pēc darbnīcas būs pieejams arī metodiskais materiāls, ar kuru turpmāk varēs strādāt savās mācību stundās. Tāpat skolotāji saņems sertifikātu, ka ir piedalījušies šajās apmācībās.

Notikums ir daļa no SIF informatīvās kampaņas “Atvērtība ir vērtība”, kas tiek īstenota ar mērķi vairot toleranci par diskriminācijai pakļautajām sabiedrības grupām, to skaitā bēgļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru