Aicinām pieteikt aktīvākos brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus godināšanai “Gada brīvprātīgais 2018”

Tuvojoties Starptautiskajai brīvprātīgo dienai, aicinām Latvijas iedzīvotājus un organizācijas pieteikt kandidātus godināšanai “Gada brīvprātīgais 2018”. Brīvprātīgo godināšana notiks 24.novembrī Rīgā un 5.decembrī, starptautiskajā brīvprātīgo dienā, reģionos.

Tiks godināti gada aktīvākie brīvprātīgā darba darītāji un organizētāji, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās nevalstiskās organizācijas un pašvaldības. Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un sekmēt gan dažāda vecuma cilvēku, gan organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgajā darbā.

Izvirzīt godināšanai “GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2018” labākos brīvprātīgā darba veicējus vai organizatorus var jebkurš Latvijas iedzīvotājs, nevalstiskā organizācija, valsts vai pašvaldību iestāžu pārstāvis. Kandidāts jāpiesaka līdz 2018. gada 26. oktobrim, aizpildot pieteikuma formu, kas pieejama tīmekļa vietnē http://www.brivpratigie.lv/gadabrivpratigais2018, kurā var iepazīties arī ar godināšanas nolikumu, vai nosūtot pieteikumu uz e-pastu – [email protected].

Visus pieteikumus izvērtēs organizatoru izveidota žūrija, kurā būs pārstāvētas vairākas Latvijas nevalstiskās organizācijas, pašvaldības un valsts institūcijas. Žūrija izveidos arī vairākas nominācijas brīvprātīgā darba veicēju un organizētāju godināšanai, bet paši nominanti tiks personīgi ielūgti uz svinīgo godināšanu.

NVA brīvprātīgo projekta vadītājs Ints Teterovskis uzsver: “Brīvprātīgo godināšana norisināsies jau piekto reizi, kas pierāda to, ka brīvprātīgo loma mūsu ikdienā ieņem arvien nozīmīgāku vietu. Šogad Latvijas simtgadē to var izjust jo īpaši – gan lielos notikumos galvaspilsētā, gan ikkatrā svētku reizē novados. Šī ir lieliska iespēja pateikt lielu paldies ikvienam, kurš nesavtīgi darījis mūsu ikdienu labāku”

Brīvprātīgā darba veicēju un organizatoru godināšanu “Gada brīvprātīgais 2018” organizē Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Valmieras novada fondu, Izglītības un zinātnes ministriju, Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, biedrību “Latvijas Jaunatnes padome”, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru