Ceļā uz Aglonu top dokumentāla filma; tiešraides no Aglonas nodrošinās Latvijas Televīzija

Kā ierasts augusta pirmajā pusē, no visas Latvijas uz Aglonu plūst svētceļnieki, lai 14. un 15. augustā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos stiprinātu ticību un smeltos garīgu spēku. Šogad kopā ar Kristus Karaļa draudzes svētceļniekiem no Rīgas uz Aglonu kājām devušies arī LTV Ziņu dienesta žurnālisti.

LTV Ziņu dienesta žurnāliste Aija Kinca kopā ar Ziņu dienesta sociālo tīklu redaktoru Kārli Miksonu iet jau kopš 1. augusta. “Iet nav viegli. Ja godīgi, tas ir pat ļoti grūti,” atzīst Aija. Karstajā saulē neglābj ne galvassegas, ne ūdens, jāsadzīvo ar sāpošām kājām. “Bet padoties negribas. Sevis un satikto cilvēku dēļ. Visvairāk jau sevis dēļ. To saka visi – ka jēga ir pats ceļš,” Aija uzsver. Ja ceļš vēl jādokumentē, atbildība pieaug un atslābt nevar ne mirkli. Svētceļnieki atbalsta viens otru un palīdzīgu roku sniedz arī ceļā sastaptie cilvēki. “Mēs turpinām iet, jo tieši šis ceļš ir šī jēga un emocionālās grūtības ir tās, kas spēj mūs darīt stiprākus un noturīgākus pret ikdienas pārbaudījumiem,” par svētceļojuma būtību savā izpratnē teic Kārlis.

Abu veidotā dokumentālā filma ir stāsts par to, kas kopīgs 11 gadus jaunai meitenei, kura tikko atgriezusies no Īrijas un tic vienradžiem, priesterim, kurš reiz kā students dzīvojis diezgan palaidnīgu dzīvi un transplantologam, kurš pēc vairāk nekā 40 darba gadiem devies pensijā. Dokumentālo filmu “Ceļā. Svētceļojums Rīga-Aglona” varēs vērot tieši pirms Tautas Krusta ceļa, 14. augustā, plkst. 21.15, LTV1.

Tautas Krusta ceļa tiešraide būs vērojama plkst. 22.00, LTV1, savukārt 15. augustā, plkst. 12.00 tiešraidē LTV1 varēs vērot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku Svēto misi. Misi vadīs apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs – arhibīskaps Pedro Lopess Kintana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru