Citplanētiešu bāzes uz Mēness – mīti vai realitāte?

Jau 1865.gadā astronomi ievēroja, ka viens no lielākajiem Mēness krāteriem pēkšņi maina savu izskatu. Pirms tam uz krātera parādījās neliels, gaiši pelēks mākonītis. 1948.gadā Platona krāterī tika novērots ļoti intensīvs, oranžs uzliesmojums, bet 1955.gadā amerikāņu zinātnieks Mekkorkls uz Mēness novēroja 35 sekundes ilgu uzliesmojumu. 1958.gada 3.novembrī profesoram I.A.Kozirevam izdevās novērot visīstāko Mēness izvirdumu.

Tolaik tā bija īsta sensācija, jo jau sen tika uzskatīts, ka vulkāniskie izvirdumi uz Mēness sen jau ir beigušies. Drosmīgākie uzskatīja, ka tas ir saistīts ar primitīvās augu valsts attīstību.

Vēl pirms notikuma, pētnieki uz Mēness novēroja dīvainus, ģeometriski pareizus izvietojumus. Bija pat redzams, ka no dažiem krāteriem – no viena uz otru – ved šīs taisnās, ģeometriski akurātās līnijas. Tas deva viela pārdomām.

Šķita, ka pēc amerikāņu ekspedīcijas uz Mēnesi visas mīklas tiks atrisinātas. Bet tā viss tas nenotika. Šīs ekspedīcijas radīja vēl jo vairāk jautājumu. Piemēram, sākotnēji bija paredzēts uz Mēness nosēsties 12 reizes, bet tas tika veikts tikai 6. Kāpēc? Viens no skaidrojumiem – ekspedīcijas dalībnieki uz Mēness novērojuši ārpuszemes kosmosa kuģus. Turklāt, tie, kas bija iesaistīti ekspedīcijā, pēc tās izmainījās – daži pievērsās misticismam, citi reliģijai vai parapsiholoģijai.

Varbūt iemesls šādai dalībnieku uzvedībai bija uz Mēness novērotais. Ufologs Freds Steklings par to spriedis dažādi. Viņš analizējis tūkstošiem Mēness fotogrāfiju un secinājis, ka uz tā novērojami dažādi iespaidīga lieluma mākslīgi veidoti objekti. Viņš pat spriež, ka uz Mēness izvietoti mākslīgi veidoti uzbērumi, mehānismi, kupoli, vadi un tilti. Ufologs arī spekulē, sakot, ka šie mākslīgi veidotie objekti atrodas „tumšajā Mēness pusē” – bieži vien apstrīdētā vietā, kas, patiesībā, visticamāk, neeksistē.

Bet vēl kāds šos apgalvojumus pamatojošs atklājums ir zondes Clementine novērojums, ka uz Mēness atrodas ūdens ledus formā. Tas nozīmētu, ka dzīve uz Mēness ir iespējama; dzīvība uz Mēness varētu eksistēt.

Visas šīs spekulācijas un apgalvojumi saistīti ar to, ka uz Mēness patiešām dzīvojot ārpuszemes iedzīvotāji. Vai varbūt – pat cilvēki!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru