Daugavpils pašvaldība plāno palīdzēt ar mājokļa jautājumu risināšanu arī ģimenēm ar diviem bērniem

Pašlaik pašvaldības dzīvokļi tiek izīrēti personām, kuru īrētā dzīvojamā telpa ir avārijas stāvoklī, maznodrošinātām personām, kuras audzina bērnu ar invaliditāti. Tāpat pašvaldības dzīvokli var īrēt maznodrošinātas ģimenes ar trim vai vairāk nepilngadīgiem bērniem, kuras lieto vienistabas dzīvokli vai vienu istabu un vienā istabā jādzīvo dažāda dzimuma personām. Saistošie noteikumi paredz atbalstu arī citām personām.

Daugavpils domes deputāti šonedēļ pastāvīgo komiteju sēdēs sāka skatīt grozījumus saistošajos noteikumos, kas izstrādāti ar mērķi uzlabot dzīves apstākļus ģimenēm ar diviem nepilngadīgiem bērniem. Paredzēts, ka līdz ar grozījumu apstiprināšanu tiks paplašināts personu loks, kurām pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu vispārējā kārtībā.

Daugavpils pašvaldība vispārējā kārtībā varēs uzņemt uzskaitē un turpmāk izīrēt dzīvojamo telpu arī tām ģimenēm, kuru aizgādībā ir divi nepilngadīgi bērni un kuru īpašumā vai valdījumā nav dzīvošanai derīga nekustamā īpašuma. Tašu jābūt izpildītiem arī nosacījumiem, ka ģimenēm dzīvesvieta pēdējo desmit gadu laikā ir nepārtraukti deklarēta Daugavpilī, pēdējo piecu gadu laikā tās īrē vai lieto privātpersonai piederošu dzīvojamo telpu, ģimenēm ir pastāvīgi ienākumi un nav parādu par īri un komunālajiem pakalpojumiem.

Galīgo lēmumu deputāti pieņems domes sēdē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru