Eksperts: Šajās vēlēšanās pilsoņu aktivitāte varētu būt nedaudz lielāka nekā iepriekšējās

Rajevskis aģentūrai LETA prognozēja, ka kopumā aktivitāte būs “kvalitatīva”. Viņš iespējamu vēlētāju aktivitātes pieaugumu pamatoja ar “ļoti nopietnu konkurenci” starp partijām, kas liek meklēt un uzrunāt savu vēlētāju un mobilizēt to doties uz vēlēšanām.

Viņaprāt, arī to cilvēku skaits, kas trīs dienās nodeva savu balsi glabāšanā, ir diezgan liels. Tas parāda, ka šī iespēja ir lietderīga un vajadzīga, jo ir iespējams, ka sestdien šie vēlētāji nebūtu devušies uz iecirkņiem, piebilda Rajevskis.

Kā ziņots, trīs dienu laikā, kad vēl pirms Saeimas vēlēšanu dienas atsevišķos vēlēšanu iecirkņos bija iespējams nodot balsis parlamenta vēlēšanās, šo iespēju ir izmantojuši 2,18% jeb 33 767 vēlētāji.

Lielākā vēlētāju aktivitāte bija vērojama Rīgā, kur balsis glabāšanā nodevuši 2,9% jeb 15 843 pilsoņi, bet tālāk seko Vidzeme ar 2% jeb 7867 balsotājiem un Kurzeme ar 1,75% jeb 3289 balsstiesīgie.

Zemgalē savu izvēli vēlēšanās ir izdarījuši 1,61% jeb 3434 pilsoņi, bet zemākā aktivitāte ir bijusi Latgalē, kur balsis glabāšanā nodevuši 1,59% jeb 3334 vēlētāji.

Šodien bija pēdējā diena, kad 58 vēlēšanu iecirkņos Latvijā varēja nodot balsi glabāšanā pirms 13.Saeimas vēlēšanām.

13.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien no plkst.7 līdz 20. Vēlēšanu dienā balsot varēs jau 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru