Instrukcija: Kā izbaudīt vislabāko pēcpusdienas snaudu?

1.Izvēlies, cik ilgi gulēsi

Viens no svarīgākajiem lēmumiem, ko tu pieņemsi dienas laikā ir par to, cik garu pēcpusdienas snaudu tu izvēlēsies. Atkarīgi no laika, ko pavadi miegā, uzlabojas dažādas tava ķermeņa funkcijas.

6 minūtes – uzlabojas atmiņa;

10 līdz 15 minūtes – uzlabojas spēja koncentrēties;

20 līdz 30 minūtes – uzlabojas jau pieminētā atmiņa, koncentrēšanās spēja un motoras spējas (tādas, kas nepieciešamas rakstīšanai, klavieru spēlēšanai);

40 līdz 60 minūtes – uzlabojas atmiņas, konkrēti, atceroties vietas, palielinās spēja apgūt jaunu informāciju;

90 līdz 120 minūtes – šāds snaudas laiks ievērojami uzlabo jau visas augstāk minētās ķermeņa funkcijas, turklāt, guļot šādu laika apjumu, tu palielini savu reaģēšanas spēju uz 24 stundām (90 līdz 120 minūšu snaudas laikā tiek iziets viens pilns miega cikls, tādēļ tu jutīsies daudz enerģiskāks).

2.Zini labāko laiku, kad gulēt

Pētījumi norāda, ka piemērotākais laiks pēcpusdienas snaudai ir laika intervālā no 13 dienā līdz 15 dienā. Tas gan ir atkarīgs no katra cilvēka. Piemēram, ja ik rītu tu pamosties plkst.6 no rīta, bet gulēt ej 22 vakarā, piemērotākais laiks tavai pēcpusdienas snaudai būtu plkst.13 dienā. Bet, ja tu ej gulēt ap pusnakti un mosties ap 8 rītā, piemērotākais laiks tavai atpūtai būtu plkst.15. Snaudas zelta likums: ļaujies tai apmēram 6 līdz 8 stundas pēc pamošanās.

3.Ja pamostoties vēl joprojām jūties noguris, ej atkal gulēt

Ja pamostoties jūties vairāk noguris, nekā pirms iemigšanas, ļauj sev pagulēt vēl kādu laiku. Piemēram, ja esi nogulējis 30 minūtes, bet jūties ārkārtīgi noguris, iespējams, tev jāļauj sev izbaudīt ilgo pēcpusdienas snaudu, kas ilgst no 90 līdz 120 minūtēm. Iespējams, ka tavam ķermenim nepieciešams pilns miegs cikls.

4.Izveido piemērotākos apstākļus miegam

Ja domā, ka snaudas nav tev piemērotas, jo nespēsi iemigt, tu uz šo tēmu raugies nepareizi. Ikviens cilvēks ātri vien iemieg pareizos apstākļos. Nodrošini iespējami klusu un tumšu telpu, kā arī optimālu siltumu. Svarīgi, lai tev nav auksti, bet arī ne pārāk karsti. Tu noteikti zini savu komforta temperatūru. Kā arī, lai ātrāk iemigtu, apgulies taisni. Un vienkārši ļaujies atpūtai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru