Jēkabpils policisti atsavināja 178 560 nelegālo cigarešu

Strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, šī gada 13.aprīlī Jēkabpils novadā, Ābeļu pagastā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki atsavinājuši ievērojamā daudzumā nelegālo cigarešu – kopumā 178 560 bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Ievērojamais cigarešu klāsts ar nosaukumiem – ” NZ”, “Premier”, “NZ Gold”, “Minsk” un “Klass” tika atsavināts 1970.gadā dzimušā vīrieša garāžā. Vīrietis, kurš jau agrāk ir bijis nonācis policijas redzeslokā, saistībā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, tika aizturēts un ievietots īslaicīgā aizturēšanas vietā. Vīrietim ir piemērots aizdomā turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas “Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa ietvaros tiks pārbaudīta vīrieša saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Policija turpina pastiprināti strādāt nelegālo akcizēto preču aprites jomā.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru