Kā ar aromterapiju atbrīvoties no stresa?

Kā aromterapija darbojas

Dažas no metodēm ietver smaržas izplatīšanu gaisā (parasti izmantojot īpašus eļļas degļus), eļļas ieziešanu ādā vai ieelpošanu. Vairums aromterapijas praktizētāju izmanto tikai dabiskas ēteriskās eļļas, jo sintētiskās eļļas satur ķīmiskus piemaisījumus un to iedarbība nav tik labvēlīga.

Aromterapija un masāža

Masāža ir vēl viena lieliska stresa mazināšanas tehnika, kuru var ievērojami uzlabot, papildus izmantojot arī ēteriskās eļļas. Kad dodies uz masāžu, palūdz masierim tevi ieziest ar relaksējošām ēteriskām eļļām vai paņem līdzi savu eļļu.

Aromterapija stresa mazināšanai

Mūsdienās aromterapija ir ļoti populāra metode stresa mazināšanai kā alternatīva farmaceitiskām zālēm. Vislabāk to darīt, ieelpojot eļļas smaržu no droša attāluma. Tas nomierina un dziļi relaksē smadzenes.

Kādas eļļas labāk izmēģināt vispirms

Populārākās nomierinošas iedarbības ēteriskās eļļas ir: ģerānija, piparmētra, lavanda, jasmīns, kumelīte un citronzāle.

Kā izmantot ēteriskās eļļas

Pirms iegādājies eļļu, noteikti izlasi etiķeti uz pudelītes, lai pārliecinātos, ka tajā ir tikai dabiskas sastāvdaļas. Nekad neklāj ēterisku eļļu tieši uz ādas, neatšķaidot to ar olīvu, žožobas vai kokosriekstu eļļu. Vari arī uzpilināt pāris pilienus ēteriskās eļļas uz apģērba, kabatas lakatiņiem, spilveniem vai jebkā cita. Vari arī eļļu ieberzēt plaukstās un dziļi ieelpot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru