Kā atbrīvoties no bailēm, atgūt dvēseles mieru un atjaunot veselību

Bailes ir dažādas, tās var būt šķietamas un var būt reālas. Visas bīstamās situācijas, piemēram, lidmašīnu katastrofas, terorakti, kas eksistē realitātē, vienmēr izraisa spēcīgas emocijas. Šajā gadījumā pieveikt bailes lidot ir ļoti grūti. Un, ja netiek novērsti ārējie cēloņi, diez vai no zināma satraukuma vispār iespējams atbrīvoties.

Taču bez satraukuma par reālas nelaimes iespējamību cilvēki bieži vien cieš arī no šķietamām bailēm – fobijām, un to ir ļoti daudz: bailes no tumsas, augstuma, dziļuma utt. No šīm bailēm organismā rodas tāds saspringums, ka cilvēks visu laiku jūtas kā važās iekalts. No sasprindzinājuma “savelkas” skriemeļi un saspiež asinsvadus un nervus. Tiek traucēta asinsrite, cilvēks ātri uzbudinās un visu laiku ir kā uzvilkts. Asinis ir atbildīgas par prieku dzīvē, un cilvēks, kam ir šī kaite, pārstāj priecāties – viņam neviens nepatīk un neko negribas. Piedevām asinsrites traucējumu gadījumos rodas dažādas slimības, jo iekšējie orgāni un audi vairs nesaņem pietiekami daudz barības vielu, bet āda kļūst bāla un savītusi. Traucētas asinsrites gadījumā tiek skarta arī cilvēka enerģētika.

Turklāt organisms pret bailēm reaģē ar tauku nogulsnēšanos vai, tieši pretēji, strauju novājēšanu.

Bailes nav iespējams ignorēt. Tās var uzskatīt kā izaicinājumu, kā svarīgu dzīves procesa daļu. Ja bailes tiek uztvertas kā nepārvarams šķērslis un pārstāj ar tām cīnīties, beigu beigās var ieslīgt apātijā, kas izraisa stresu vai pat nāvi. Kas patiesībā notiek – mēs baidāmies dienu, divas, nedēļu, mēnesi, un pakāpeniski mūsos rodas pārliecība, ka tieši tā arī viss notiks. Un ar katru nākamo dienu šī pārliecība aug un nostiprinās. Taču sen zināms, ka līdzīgs pievelk līdzīgu, un domām ir milzīgs spēks. Tāpēc, piemēram, nemitīgi baidoties zaudēt darbu, agri vai vēlu tas arī notiek. Baidoties, ka uz galvas uzkritīs ķieģelis, tas noteikti uzkritīs.

Ja pietiek spēka iziet cauri šim pārbaudījumam un pieveikt bailes, cilvēks saņem galveno balvu – iespēju sākt jaunu posmu dzīvē.

Kā atbrīvoties no bailēm, atgūt dvēseles mieru un atjaunot veselību?

1. Pirmkārt, nevajag sēdēt un gaidīt – zem guloša akmens ūdens netek. Ir jārīkojas, neraugoties ne uz kādām iekšējām pretestībām.

2. Iespējami biežāk jāatkārto vārdi: es varu, es esmu stiprs, es esmu pārliecināts, ka viss izdosies, mani nekas nebaida utt.

3. Ja radušās problēmas ar kuņģi vai zarnu traktu, tas liecina, ka uzkrājies liels daudzums negatīvo domu un baiļu, kas izraisa stresu, problēmas un slimības. Tāpēc līdz ar pozitīvo nostādņu nostiprināšanu nepieciešams ārstēt kuņģi un zarnu traktu.

4. Jāiemācās atslābināties – tā iespējams noņemt nervu sasprindzinājumu un nenonākt pie neatgriezeniskām sekām. Var pamēģināt koncentrēt uzmanību uz problemātisko vietu, atslābināt muskuļus un domās likt tai mainīties uz labu.
Ticīgi cilvēki var skaitīt Tēvreizi, pie viena iztēlojoties, kā caur plaukstām organismā ieplūst siltums.

5. Ja viss apkārt kaitina, jācenšas sevi atvērt kontaktiem. Kad to izdodas panākt, mainās visa dzīve, un noregulējas attiecības ar tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Un vēl. Nedrīkst aizmirst, ka bez savas labās gribas, tikai ar medikamentiem vien labu efektu panākt nav iespējams, jo medikamenti tikai noņem simptomus, bet cēloņi paliek.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru