Kā bioloģiskais gads atšķiras no kalendārā? 1. daļa – sliktie mēneši

Sliktie mēneši – otrais un divpadsmitais

Otrais bioloģiskais mēnesis ir laiks, kad vielmaiņas process it kā pamirst, organisms noskaņo sevi enerģētisko resursu atjaunošanai un slikti panes jebkuru spriedzi. Šajā periodā organismā aizkavējas sārņi, ēdiena sadalīšanas procesi norit gausi, rezultātā viegli rodas liekie kilogrami. Otrā bioloģiskā mēneša laikā jāsamazina kaloriju daudzums uzturā, vairāk jāpievēršas augļiem un dārzeņiem, bet parasto maizi vēlamāk aizstāt ar pilngraudu klaipiņiem. Vērtīgās vielas uzsūcas viegli, tāpēc vērts parūpēties, lai organisms saņemtu vitamīnus un minerālvielas. Šajā periodā ieteicams uzlabot un nostiprināt veselību kādā sanatorijā vai dziednieciskajā kūrortā.

Divpadsmitais bioloģiskais mēnesis. Ja otrā mēneša laikā cilvēkam nepieciešams it kā pamirt, lai uzkrātu fizioloģisko enerģiju, tad šajā periodā viņš iegrimst pasivitātē, lai uzkrātu psihisko spēku – to, ko mēdz saukt par dzīves stimulu, cīņassparu, gribu sasniegt un uzvarēt.

Īpaši svarīgs šis mēnesis ir radošo profesiju pārstāvjiem – ja šajā laikā nepieciešams no sevis kaut ko “izdabūt”, kaut ko “izzīst no pirksta” un izmisīgi tiek meklēta iedvesma (kuras nav un arī nevar būt), cilvēks var vienkārši saiet grīstē.

Daudzi talantīgi cilvēki pieņēmuši lēmumu nokārtot rēķinus ar dzīvi vai arī kļuvuši par neapzinātā suicīda (kā dažkārt mēdz dēvēt infarktu vai autoavāriju) upuriem pēdējā mēnesī pirms savas dzimšanas dienas.

Ilgstošas depresijas un citas psihiska rakstura problēmas lielākoties tiek iemantotas tieši tāpēc, ka šis mēnesis nepareizi nodzīvots. Šajā periodā jāvelta sevi darbam, kas neprasa lielu sasprindzinājumu, jānodrošina sev lielāks miers un atpūta. Lai gan garastāvoklis ir “ne pārāk”, toties psihe ir noskaņota uz pašanalīzi, zemapziņas līmenī intensīvi tiek meklētas atbildes uz pašiem svarīgākajiem dzīves jautājumiem, notiek likteņa programmu noskaņošana pieļauto kļūdu novēršanai, tiek apkopots “pārskats” par gada panākumiem un neveiksmēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru