Kā bioloģiskais gads atšķiras no kalendārā? 2. daļa – labie mēneši

Labie mēneši
Bet tagad – tikai par labo, turklāt arī labo mēnešu ir krietni vairāk. Par tādiem tiek uzskatīti bioloģiskā gada pirmais, piektais, sestais, desmitais un vienpadsmitais mēnesis. Tātad arī balto svītru dzīvē ir krietni vairāk nekā melno. Kad mūsu bioloģiskā pulksteņa iedomātā strēle tuvojas kādam no šiem mēnešiem, palielinās darbspējas, uzlabojas garastāvoklis, daudz ko izdodas pagūt, daudz kas atrisinās it kā pats no sevis. Turklāt katrs no “labajiem” mēnešiem ir labs savā ziņā un veiksmi nes noteiktā lietā.

Pirmais bioloģiskais mēnesis ir laiks, kad organisms it kā atjaunojas, tā aizsargspēki strādā ar pilnu jaudu. Taču labs efekts no pirmā (tāpat kā no pārējiem “stiprajiem” mēnešiem) būs gūstams tikai tad, ja nebūsim novājinājuši sevi ar pārāk aktīvu dzimšanas dienas svinēšanu. Ja paši būsim “nogriezuši” pirmā aktīvā mēneša “galotnīti”, mazāk spēka tiks uzkrāts, un smagāks būs otrais mēnesis, kas jau tāpat skaitās slikts. Rezultātā veidojas ķēdes reakcija – nepilnīgs būs arī nākamais aktīvais mēnesis, bet galarezultātā – gads nodzīvots, kā pagadās. Tāpēc savs individuālais bioloģiskais jaunais gads jāsagaida bez pārmērībām – tas tad būs veiksmīgs.

Piektais bioloģiskais mēnesis īpaši rezultatīvs ir tad, ja sakrīt ar atvaļinājumu vai brīvlaiku. Bet radošo profesiju pārstāvji droši var domāt par to, kur labāk sev līdzās iekārtot vietiņu mūzai, jo iedvesma vienmēr priekšroku dod tieši piektajam mēnesim.

Lasi arī: Kā bioloģiskais gads atšķiras no kalendārā? 1. daļa – sliktie mēneši

Sestais bioloģiskais mēnesis apveltīs ar lielām darbspējām. Pat vienmuļš rutīnas darbs, kas citkārt spēj tikai nomākt, tiks darīts ar prieku un patiku. Šajā mēnesī var plānot vislielākās slodzes.
Desmitais bioloģiskais mēnesis dos azarta pieplūdumu. Šajā periodā var plānot izrāvienus, kas prasa vienreizīgu spēka un pūliņu atdevi: rīkot svarīgus pasākumus, sākt jaunus projektus, mainīt darbavietu, apgūt jaunas profesionālās iemaņas. Nav vēlams desmito mēnesi izšķiest pa tukšo un pavadīt atvaļinājumā. Tas jāizmanto karjerai un radošajai izaugsmei.

Vienpadsmitais bioloģiskais mēnesis paver saskarsmes iespējas, palīdz dibināt sakarus, cilvēks sociāli kļūst aktīvāks. Ja gribas iegūt jaunus draugus, vienpadsmitais mēnesis tam ir kā radīts. Šis laiks ir labs arī plānošanai – var ieskicēt nākamā gada perspektīvas, lielākus pirkumus, izvirzīt konkrētus mērķus nākamajam bioloģiskajam gadam.

Neitrālie mēneši
Neitrāli ir visi pārējie, proti, trešais, ceturtais, septītais, astotais un devītais bioloģiskais mēnesis. Parasti cilvēka dzīvi tie būtiski neietekmē.

Tā, zinot sava individuālā gada bioritmus un pareizi tos izmantojot, dzīvi var ne tikai padarīt nedaudz patīkamāku, bet arī paredzēt, kas gaidāms priekšdienās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru