Kazahstāna: amfiteātris un Ghetto Games aktivitātes piesaista starptautisko arhitektu sabiedrību

Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans ir devies Kazahstānā, kur notiek starptautiskais forums „Inovāciju nedēļa nekustama īpašuma, arhitektūras un dizaina nozarēs”. Sesijas par sociāla rakstura infrastruktūru un instrumentiem pilsētvides veidošanai ietvaros, Elbakjans prezentēja ielu kultūru kā revitalizācijas instrumentu pilsētu nelabvēlīgajām apkaimēm.

Forums norisinās no šī gada 25. līdz 27.septembrim Kasahstānā – Almatas un Astanas pilsētās. Šis notikums kultūras, mākslas, dizaina un arhitektūras nozarē tiek vērtēts ļoti augstu, jo apvieno pašas radošākās Kazahstānas un ārvalstu personības, kas tālāk radītu un piedāvātu inovatīvas idejas un risinājumus pilsētvides attīstībai. Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans uzstājās sesijas ietvaros “Sociālie projekti un sabiedriskās telpas. Izpratnes veidošana par pilsētas piesaistes atslēgas punktiem, jaunas pilsētvides veidošana, radošo kvartālu un urbānās kultūrvides attīstība”.

“Ielūgums uz šo nopietno forumu apliecina, ka mūsdienu pasaulē ielu kultūra ieņem nozīmīgu lomu un fakts, ka tiekam aicināti kā Ghetto Games dalīties savā stāstā, apliecina mūsu pareizo attīstības virzienu. 2009.gadā, Ghetto Games attīstības pirmsākumā, Grīziņkalns bija viena no nelabvēlīgākajām pilsētas apkaimēm ar narkodīleru galvenajām mītnēm, prostitūcijas perēkli un pilnu ar jauniešiem, kas regulāri apkaimes vietās atradās alkohola reibumā. Šī vieta šobrīd ir pārvērtusies par vienu no sportiskākajām valsts apkaimēm, kā arī drošu un tīru vidi”, stāsta Elbakjans.

Elbakjans uzvsvēra, ka paralēli sporta infrastruktūras attīstībai, labāks ir kļuvis arī pats rajons, kur pašā Grīziņaklna sirdī tiek propogandēts veselīgs dzīves veids un morālās vērtības, kas attiecīgi ir stiprinājis arī drošības sajūtu. “Ar Ghetto Games piemēru es vēlos parādīt, ka ielu kultūra dziedē sociāli nelabvēlīgas apkaimes”, noslēdz Elbakjans.

Forums norisinās Astanā un Almatā. Forumā tiek pārstāvēti starptautiska mēroga pilsētvides plānošanas profesionāļi, arhitekti, attīstītāji, būvnieki. Apspriežamo jautājumu lokā tiks apskatīti tādi jautājumi kā lielpilsētu investīciju projekti, jaunas idejas lielo pilsētu veco kvartālu izmantošanai, būvniecība un energoefektīvitāte, cilvēku apziņas un pilsētu izmaiņas, kā arī citi aktuāli jautājumi, kas saistīti ar mūsdienu pilsētvides aktualitātēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru