Konkursa “Supernova 2019” pirmais pusfināls LTV tiešraidē jau rītvakar

Rītvakar, 26. janvārī pl.21.25 LTV1 tiešraidē būs vērojams Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” pirmais pusfināls. Šogad dziesmas un priekšnesumus, kas pretendē pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā, vērtēs žūrija “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” mūzikas redaktora un mūzikas producenta DJ Rudd vadībā. Abos pusfinālos viņam pievienosies pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī “Radio SWH” programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas. Šovu vadīs Dagmāra Legante un Ketija Šēnberga.

Katrā konkursa “Supernova 2019” pusfinālā startēs astoņi dalībnieki, un iespēju sacensties finālā 16. februārī iegūs puse dalībnieku jeb četri no katra pusfināla. Pirmajā pusfinālā rītvakar uz skatuves kāps Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Elza Rozentāle, Aivo Oskis, Alekss Silvers, Līga Rīdere, “Kris & Oz” un “Laime Pilnīga”. Pēc nedēļas par iekļūšanu konkursa finālā sacentīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, “Dziļi Violets feat. Kozmens”, “Laika Upe”, “Double Faced Eels”, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress) un “Carousel”.

Kā tiks vērtētas “Supernova 2019” dziesmas?

Gan abos pusfinālos, gan finālā dalībniekus vērtēs ne tikai žūrija, bet arī skatītāji. Finālam kvalificēsies tie četri dalībnieki no katra pusfināla, kuri būs ieguvuši četras augstākās vietas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma apkopojumā. Kopā no pusfināliem finālam kvalificējas astoņi dalībnieki. Latvijas Televīzijai un žūrijai ir tiesības izvirzīt (vai neizvirzīt) finālam pēc saviem ieskatiem vienu no finālā neiekļuvušajiem pusfināla dalībnieku, piešķirot tā saucamo “wild card”. Atkarībā no LTV un žūrijas lēmuma, finālā sacentīsies vai nu atsoņi, vai deviņi dalībnieki.

Skatītāju balsojumu abos pusfinālos veidos skatītāju telefonbalsojums (tostarp – SMS balsojums), balsojums internetā projekta mājas lapā https://supernova.lsm.lv/lv/ un dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas vietnē “Spotify”. Skatītāju balsošana sāksies pēc pēdējās pusfināla dziesmas izskanēšanas, un maksimāli objektīva rezultāta nolūkos no viena tālruņa numura balsojumā tiks ieskaitīts tikai viens zvans un viena īsziņa. Skatītāju internetbalsojumā, reģistrējoties projekta mājas lapā ar sociālo tīklu “Facebook”, “Twitter” vai “Draugiem.lv pasi, ar vienu sociālo tīklu pasi iespējams nobalsot vienu reizi. Dalībnieki pēc zvanu un SMS, kā arī internetbalsojumu skaita tiek sarindoti vietu secībā no pirmās līdz astotajai vietai, kur pirmajā vietā ir visvairāk balsu saņēmušais dalībnieks, bet pēdējā vietā – dalībnieks ar vismazāko balsu skaitu.

Dziesmu autoru vidū – arī pieredzējuši un tautā jau iemīļoti mūziķi

Konkursā “Supernova 2019” kā dziesmu autori atgriežas vairāki iepriekšējo sezonu dalībnieki. Piemēram, Aminata ir sacerējusi Aleksa Silvera izpildīto dziesmu “Fireworks”, bet Jānis Driksna, kurš iepriekš veiksmīgi startējis gan kā autors, gan kā izpildītājs grupas “My Radiant U” sastāvā, šogad piedalās kā Adrianas Miglānes izpildītās dziesmas “Scared Of Love” autors. Savukārt Mārtiņš Gailītis jeb Marka konkursā debitē gan kā autors, gan kā izpildītājs un producents – viņš ir producējis ne vien savas grupas “Double Faced Eels” dziesmu, bet ir arī viens no Kristiānas Bumbieres izpildītās dziesmas “Remedy” producentiem. Kopā ar grupas biedru Reini Straumi Marka kā autors piedalījies arī Elzas Rozentāles dziesmas “You Came On Tiptoe” radīšanā. Šīs dziesmas mūzikas un vārdu tapšanā savu artavu devusi arī Māra Upmane-Holšteine.

Iepriekšējās sezonas dalībnieki “In My Head” šogad palīdzējuši radīt grupas “Laika Upe” dziesmu, bet TV šova “X Faktors” žūrijas pārstāvis un grupas “Instrumenti” dalībnieks Reinis Sējāns “Supernovā” šoreiz atgriežas kā producents Kristīnes Pastares (Peress) izpildītajai dziesmai “Smaragdi un pelni”. Nevienu “Supernovas” sezonu nav izlaidis ne vien dziedātājs Markus Riva, bet arī producents Kaspars Ansons, kurš šoreiz producējis Adrianas Miglānes un Aleksa Silvera dziesmas. Kaspars Ansons ir līdz šim veiksmīgākais producents, kura dziesmas konkursā katru gadu iekļuvušas finālā un divas reizes plūkušas uzvaras laurus.

Kad un kur varēs skatīties “Supernova 2019”?

Visus “Supernova 2019” šovus varēs vērot ne tikai LTV1 tiešraidē, bet arī HD formātā vietnē https://replay.lsm.lv/lv.

Lai vērotu šovus klātienē, biļetes uz pusfināliem un finālu jāiegādājas vietnē “E-kase.lv”: https://www.ekase.lv/lv/biletes/koncerti/supernova-2019. Pusfinālu tiešraides tiks filmētas un pārraidītas no Latvijas Televīzijas ēkas Zaķusalā.

• Visas “Supernova 2019” pusfinālos iekļuvušās dziesmas un izpildītāji “YouTube” atskaņošanas sarakstā: ej.uz/SupernovaPusfinalisti

• Publicitātes foto (Lauris Vīksne, izņemot Lindas Leen foto): https://failiem.lv/u/wkpeqep7 (visi dalībnieki, žūrija, vadītājas) https://failiem.lv/u/swzx3vth (papildu bildes ar visiem dalībniekiem)

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru