Kuldīgā ar dažādiem pasākumiem svinēs Lāčplēša dienu

Svētdien, 11.novembrī, Kuldīgā ar dažādiem pasākumiem svinēs Lāčplēša dienu. Iedzīvotāji un viesi varēs apskatīt kaujas ekipējumu un tehniku, noskatīties militāro parādi, piedalīties piemiņas brīdī brīvības cīnītājiem un lāpu gājienā, kā arī noklausīties skaistu koncertu.

Lāčplēša dienas pasākumus 11. novembrī pašvaldība tradicionāli rīko kopā ar Zemessardzi. Tā kā šogad no Liepājas uz Kuldīgu pārcelts Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābs, pasākums solās būt vēl iespaidīgāks nekā citugad. Atšķirsies arī pasākumu norises laiki.

Lāčplēša dienas pasākumi sāksies ar Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona un NATO kaujas grupas individuālā kaujas ekipējuma un tehnikas prezentāciju Pilsētas laukumā no 12.00 līdz 14.00.

Plkst. 13.00 ikviens aicināts uz piemiņas brīdi kritušajiem karavīriem Annas kapos. Piemiņas brīdi vadīs Sv. Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics, klātesošos uzrunās pašvaldības un zemessardzes vadība, bet muzikālu priekšnesumu būs sagatavojuši Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra jaunie mūziķi.

Savukārt plkst. 18.00 Pilsētas laukumā sāksies militārā parāde, kurā piedalīsies gan zemessargi, gan militārā transporta vienības. Pēc parādes zemessargi kopā ar citiem interesentiem dosies lāpu gājienā.

Lāpu gājiens noslēgsies pie Sv. Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas, kur Lāčplēša dienas koncertā plkst. 19.00 uzstāsies Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” izcilā diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Kopš 11. novembra Kuldīgas rātslaukumā, kā jau ierasts, atradīsies Latvijas karogs un īpaši izveidota Latvijas kontūra, kurā ikviens, kurš to vēlas, aicināts iededzināt svecīti par godu Latvijai un mūsu valsts svētkiem.

Lāčplēša diena ir visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena. Šie valsts svētki saistīti ar 1919. gada 11. novembri – dienu, kad Latvijas bruņotie spēki pēc gandrīz mēnesi ilgušām cīņām Pārdaugavā sakāva Pāvela Bermonta – Avalova komandēto Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju. Rīgas atbrīvošanu 11. novembrī simboliski uzskata arī par uzvaru Latvijas brīvības cīņās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru