Lai atzīmētu Latvijas simtgadi izskan aicinājums arī ikdienā pacelt Latvijas karogu

Latvijas valsts šogad atzīmēs savu simtgadi – atrodoties uz svētku sliekšņa, mēs arvien biežāk aizdomājamies par patriotismu un tā nozīmi mūsu dzīvēs, kā arī par to, kā godināt mūsu Tēvzemi un ko darīt, lai valsts dzimšanas diena tiktu nosvinēta godam, kā arī ikdienā just lepnumu par savu valsti Latviju.

Viens no nozīmīgākajiem mūsu valsts simboliem ir sarkanbaltsarkanais karogs, kurš, kā vēsta leģendas, ir izcēlies no mūsu zemes aizstāvju – kareivju asinīm, kas izlijušas uz balta auduma. Tuvojoties valsts simtgadei, ikviens tiek aicināts karogus lietot arī ikdienā, tādējādi attīstot karogu kultūru. “Ir svarīgi pacelt karogu mastā ne tādēļ, ka tā liek atceres datumi kalendārā, bet gan tādēļ, ka lepojamies ar savu valsti, tās vēsturi un reizē esam tās nākotnes veidotāji,” pauž “Amberlat” pārstāvis.

Piederību un lepnumu par savu valsti jāizjūt ikvienam pilsonim un Latvijas karoga pacelšana mastā ir patriotisks žests kā izpaust savu mīlestību pret valsti. Ne tikai svētkos, bet arī ikdienā ikviena patriota pienākums ir godāt mūsu valsts simbolu – Latvijas valsts karogu, apliecinot, ka Latvija ir neatkarīga un unikāla valsts ar savu valodu, kultūru un tradīcijām. Patriotisms sākas ar cilvēku pašu, ar katru no mums, un tikai ar savu ikdienas darbu, rīcību un attieksmi pret zemi mēs varam apliecināt savu mīlestību pret savu Tēvzemi.

Jāatceras, ka, lai arī pasaulē ir daudz tautu, tādu, kurām ir pašām sava valsts, ir maz, līdz ar to Latvijas iedzīvotājiem un pilsoņiem būtu jālepojas ar savu valsti kā nāciju, tās tradīcijām un simboliem, tai skaitā Latvijas karogu.

Laivu un karogu mastu fabrika “Amberlat” vienīgā Latvijā, kas ražo stiklšķiedras karogu mastus – turklāt lietotājiem ir iespēja saņemt individualizētus karoga mastus, kuros iestrādātas latvju spēka zīmes un raksti. Karogu mastiem ir arī dažādas pacelšanas sistēmas, kas ļauj to pieskaņot pie privātmāju individuālā stila, bet kopumā Latvijā pieejamie masti pārsvarā ir no 6 – 12 metriem gari. Lētākais pieejamais masts Latvijā maksā tikai 169 eiro.

Karoga mastus šodien var iegādāties ne tikai “Amberlat”, bet arī specializētā karogu mastu veikalā LATKODS, un tādos zināmos saimniecības preču veikalos Rīgā kā s “Preces darbam”, “Rīgas būvserviss”, bet Latgalē uzņēmumā “Baltic Flags”, kā arī karoga mastus ir iespējams pasūtīt pat internetveikalā Neoshop un A13.lv.

Ikdienā pacelts karogs mastā ir iespēja godināt Latviju ne tikai svētku dienās, bet pilnīgi katru dienu – patriotisms sākas ar rīcību, un kāpēc gan, lai savu mīlestību un cieņu pret valsti mēs neapliecinātu ar dārgakmeni, kas ir pieejams ikvienam?

Plašāka informācija par karogu mastiem atrodama šeit: http://www.latvijaskarogumasti.lv/index.php/karogmasti

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru