Latvijas Reģionu apvienība aicina “Jauno Vienotību” izpildīt “Vecās Vienotības” solījumus pedagogiem.

2018.gadā Izglītības uz Zinātnes ministrija Vienotību pārstāvošā ministra Kārļa Šadurska personā apsolīja pedagogiem darba samaksas pieaugumu. Šis solījums, turklāt, tika nostiprināts “uz papīra”, kad Ministru kabinets 2018.gada 15.janvārī izdeva rīkojumu Nr.17 “Par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laikposmam no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim” 

“Šobrīd izskatās, ka jaunais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Vecā/Jaunā Vienotība) ir ieradies vadīt Latvijas valsti “kā balta lapa”, neko nezinot par šejienes notikumiem un iepriekš pieņemtajiem lēmumiem. Vai viņa vietu Briselē ieņēmušais Kārlis Šadurskis, esot Izglītības un Zinātnes ministra amatā, Latvijas pedagogiem ir melojis? Vai, mainoties valdībām, tiek dzēstas arī iesaistīto cilvēku atmiņas un pašreizējais Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vecā/Jaunā Vienotība), kurš kā ministrs strādāja arī iepriekšējā valdībā, vairs nespēj atcerēties sava partijas biedra Kārļa Šadurska solījumus un pat Ministru kabineta pieņemtos lēmumus saistībā ar pedagogiem? Vai atmiņas zudums piemeklējis arī Arvilu Ašeradenu (Vecā/Jaunā Vienotība), kurš arī bija ministrs iepriekšējā valdībā, bet šobrīd vada Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju?” jautā Latvijas Reģionu Apvienības pārstāvis Varis Krūmiņš.

Aicinām “Jauno Vienotību” un tās Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, kā arī vecās/jaunās valdības ministru Jāni Reiru un atbildīgās Saeimas komisijas vadītāju Arvilu Ašeradenu būt stipriem ne tikai vārdos, bet arī darbos, pildīt iepriekšējās apņemšanās un Ministru kabineta lēmumus, kam jau šobrīd jābūt iestrādātiem vidēja termiņa valsts budžetā.

Ja solījumi pedagogiem netiks pildīti, aicinām LIZDA un Latvijas pedagogus Satversmē un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā būt pilsoniski aktīviem un aizstāvēt savas tiesības gan piketos un streikos, gan Latvijas Republikas tiesās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru