Lielākos ķirbjus čempionātam var pieteikt vēl četras dienas

“Maxima Latvija” atgādina, ka līdz 11.oktobrim ikviens var pieteikt sava dārza raženākās ogas “Latvijas lielākā ķirbja čempionātam”. Desmit finālistus 26.oktobrī jau trīspadsmito reizi Rīgas Zooloģiskajā dārzā uz svariem liks spēkavīri, lai noskaidrotu šī gada rekordistu.

„Apkopojot iepriekšējo gadu pieteikumus, redzam, ka šobrīd vadībā pēc pieteikto ķirbju skaita ir kurzemnieki. Pēdējo četru gadu laikā ir pieteikti vairāki desmiti ķirbju no Skrundas, Nīcas, Grobiņas, Kuldīgas un Ventspils novadiem. Arī šobrīd lielākā Latvijas ķirbja gods ir kurzemniekiem, ko 2016. gadā ieguva 404 kg smagajam ķirbis no Kurmāles pagasta, Kuldīgas novadā. Aicinām arī pārējo Latvijas novadu entuziastus sasparoties un parādīt, ka arī citviet Latvijā aug varena izmēra ķirbji,” komentē SIA „Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate.

Lielākos ķirbjus konkursam var pieteikt, izmērot ķirbju apkārtmēru gan horizonātli, gan vertikāli, un nosūtot šos datus kopā ar ķirbja atrašanās vietu un savu kontaktinformāciju. Konkursam var pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] ar norādi „Pieteikums konkursam „Latvijas lielākā ķirbja čempionāts”” vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80002020 (katru darba dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00). Par iekļūšanu finālā visus pretendentus organizatori informēs personīgi sazinoties. Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionāts” notiks 26.oktobrī.

Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionāts” notiks kopā ar ekspertu komandu “Vitamīnu brigāde”, kas ir īpaša “Maxima Latvija” iniciatīva ar mērķi mainīt dārzeņu un augļu ēšanas paradumus. “Vitamīnu brigāde” ražas laikā no jūlija līdz pat oktobrim meklē veselīgākos, garšīgākos un ik katram piemērotākos vietējos produktos un to pagatavošanas veidus, veicinot paradumu ikdienu ēst dārzeņus un augļus. Ekspertu komandā ir uztura speciāliste Lizete Puga, “Mazo pavāru skoliņas” veidotāja Laura Grēviņa, kā arī paši bērni un jaunieši.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru