LMMDV aicina uz koncertu “Maģiskais saksofons”

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola (LMMDV) trešdien, 30.janvārī, pulksten 18.00 Melngaiļa koncertzālē aicina uz koncertu “Maģiskais saksofons”. Tajā kopā ar LMMDV audzēkņiem uzstāsies poļu saksofonists Rišards Žoļedzievskis.

Poļu mūzikas meistars LMMDV audzēkņiem jau no 28. janvāra vada arī meistarklases saksofona un ansambļu spēlē, kā arī strādā ar skolas pūtēju orķestri Valērija Šestilovska vadībā.

Koncertā “Maģiskais saksofons” piedalīsies LMMDV Saksofonu koris (saksofona spēles meistarklašu dalībnieki), pūtēju orķestris “Liepāja” un vadītājs Valērijs Šestilovskis, kā arī pūtēju apvienība “Jautrie sienāži” un vadītājs Oleksijs Demčenko.

Rišards Žoļedzievskis (Ryszard Zoledziewski) ir saksofonists, skolotājs, aranžētājs un komponists. Viņš studējis saksofons spēli Šveices mūzikas konservatorijā, kā arī ieguvis muzikālās mākslas doktora grādu Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijā, pabeidzis izglītības un kultūras iestāžu vadības maģistrantūru. Kā solists bieži sadarbojas ar daudziem Eiropas orķestriem, uzstājoties ne tikai prestižajās filharmonijās un koncertzālēs Polijā, bet arī Amsterdamā, Antverpenē, Kijevā, Toronto un citviet. Rišards Žoļedzievskis ir saksofona spēles pasniedzējs Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijā.

Ieeja koncertā “Maģiskais saksofons” ir BEZ MAKSAS.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru