LTRK Saldū turpinās diskutēt par administratīvi teritoriālo reformu

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), turpinot uzsākto diskusiju ciklu “Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijas reģionos”, aicina uzņēmējus piedalīties Kurzemes biznesa kluba ietvaros plānotajā sarunā par administratīvi teritoriālo reformu, tās nepieciešamību un paredzamajiem rezultātiem. Pasākums notiks 6.februārī plkst. 10:00 profesionālās izglītības kompetences centrā “Saldus tehnikums”, Kalnsētas ielā 24, Saldū.

Diskusiju par administratīvi teritoriālo reformu atklās LTRK prezidents Aigars Rostovskis, savukārt ar prezentācijām uzstāsies Vides Aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji Raivis Bremšmits un Arnis Šults, lai iepazīstinātu ar reģionālo politiku Latvijā pēc 2020.gada, kā arī plānotajām reformām. Pēc tam savu viedokli paudīs Saldus pašvaldības priekšsēdētājs Māris Zusts, kā arī uzstāsies Ventspils pašvaldības pārstāvis un LTRK valdes loceklis Andris Vanags. Pēc šīm prezentācijām plānota arī paneļdiskusija, kur par reģionālo politiku diskutēs kā pašvaldību, tā uzņēmumu pārstāvji. Pasākumu moderēs LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa.

“Lai apkopotu pēc iespējas plašāk viedokļus par to, kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijas reģionos, kā arī to, kādus rezultātus sagaidām no administratīvi teritoriālās reformas, LTRK jau janvārī uzsāka diskusijas reģionos par to, ko tieši bizness vēlas no pašvaldībām un kā labāk sadarboties,” saka LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa, piebilstot, ka uzsākta arī uzņēmēju aptaujas organizēšana, lai noskaidrotu apmierinātību kopumā ar vietvalžu darbu un novadu nodrošināto pakalpojumu kvalitāti un izmaksām.

Kurzemes biznesa kluba otro daļu uzsāks banka Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš ar prezentāciju “Darbaspēka deficīts un algu kāpums uz nākotnes rēķina. Latvijas darba tirgus šodien un rīt”. Pēc tam paneļdiskusijā, ko vadīs LTRK valdes loceklis Andris Vanags uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji pārrunās dažādas aktuālās tēmas, piemēram, infrastruktūras pieejamību uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

LTRK par administratīvi teritoriālo reformu diskusijas uzsāka janvārī Bauskā, savukārt 15.februārī turpinās Jēkabpilī, bet 19.feburārī arī Valmierā. 5.aprīlī LTRK plāno rīkot ievērojamu forumu Jelgavā, lai jau precīzāk runātu par identificētajām problēmām, piedāvājot pirmos risinājumus administratīvi teritoriālās reformas veikšanai Latvijā.

Reģistrācija LTRK Biznesa kluba pasākumam, kā ietvaros notiks diskusijas: https://www.mitto.me/ltrk-kbk-saldus/register. Plašāka informācija, zvanot pa tel.: 29757233.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2600 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2016.gadā pārsniedza 13,6 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru – uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru