Mudras: Indiešu viedās pirkstu kombinācijas, kas ārstē visas kaites

mudras
Indiešu viedie apgalvo – lai izdzītu slimību no organisma, pilnīgi pietiek salikt pirkstus dažādās kombinācijās un apbruņoties ar pacietību.

Piemēram, savelkot vienas rokas pirkstus dūrē un piespiežot tai otras rokas plaukstu, var droši sevi pasargāt no noskauduma, ļaunas acs un jebkuras citas ārējas negatīvas iedarbības. Šo mudru sauc Šambalas vairogs.

Mudra sanskritā nozīmē īpašu, pēc striktiem kanoniem noteiktu roku stāvokli. Speciālisti zina simtiem dažādu roku pirkstu veidotu kombināciju un to nozīmi.

Pacietība un regulāras ikdienas nodarbības noteikti dos efektu. Mudras lielākoties izpilda sēžot, vēlams ar seju pret austrumiem, un ar abu roku pirkstiem. Vienam seansam jāatvēl 5, 10 vai 15 minūtes – ar tādu aprēķinu, lai kopumā dienā tām tiktu veltītas 45 minūtes. Būtībā to var darīt jebkuros apstākļos: braucot transportā, skatoties televīziju, teātrī, koncertā vai atpūšoties parkā uz soliņa.

Visas kombinācijas izpilda mierīgi, bez piepūles un nesasprindzinot muskuļus. Virkne mudru dod jaušamu atvieglojumu jau pirmajā dienā, bet dažas – gandrīz vai momentāni. Taču vairumā gadījumu mudru iedarbība ir pakāpeniska, tāpēc noskaņot sevi uz ātru efektu tomēr nevajag. Kā nekā arī slimība taču uzkrita ne jau vienā dienā…

Mudru noslēpums ir tas, ka, veidojot ar pirkstiem konkrētas kombinācijas, saliekot plaukstas vai saāķējot pirkstus, tiek savienoti caur organismu ejošie enerģētiskie kanāli. Būtībā viss notiek gluži tāpat kā ar elektrisko strāvu: savienojot kādu elektrisko ķēdi, strāva pa tiem plūst, bet, ja kāda ķēde tiek pārrauta, elektrības kustība apstājas. Tādējādi cilvēks pats regulē savas iekšējās enerģijas virzienu un daudzumu, proti, no vietas, kur tās ir gana daudz, novirza uz vietu, kur šīs enerģijas būtiski pietrūkst. Rezultātā pakāpeniski iestājas atveseļošanās.

Samērā universālas un plaši pazīstamas ir mudras, kas aprakstītas nākamajā lapā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru