Noslēpumainais šungīts. Akmens pret sirds kaitēm, ādas slimībām un pat šizofrēniju


Šungīta ārstnieciskās iedarbības spektrs ir ļoti plašs: tas noņem sāpes, normalizē asinsrites, nervu, gremošanas un sirds-asinsvadu sistēmas darbību, ārstē ādas slimības, atvieglo stāvokli dažu psihisko (to skaitā arī šizofrēnijas) gadījumos.

Nelielu kulonu ar šo minerālu vai sauju šungīta auduma maisiņā ieteicams nēsāt uz krūtīm pret hipertoniju – tas palīdzēs pazemināt asinsspiedienu.

Pret radikulītu, hemoroīdiem, prostatītu, ginekoloģiskām iekaisumslimībām, impotenci veselīgi 6–8 stundas (ne ilgāk!) sēdēt uz speciāla šungīta paklājiņa, bet vēnu varikozes un trofisko čūlu gadījumā turēt uz paklājiņa kājas (to var darīt, skatoties televīziju, strādājot pie rakstāmgalda u.tml.).

Ja spainī ūdens ieber glāzi nelielas šungīta šķembas un 4–5 dienas ļauj nostāvēties, var iegūt dziedniecisku šungīta ūdeni.

To dzer pret kuņģa-zarnu trakta kaitēm, saaukstēšanās slimību un ARVI profilaksei, izmanto kakla skalošanai pret angīnu, laringītu, stomatītu, parodontozi, apliekamajiem uz jebkuras izcelsmes apdegumiem un dažādu brūču apmazgāšanai.

Hipertonijas, aterosklerozes un ādas slimību (neirodermīta, ekzēmas) gadījumos ieteicams katru rītu aplaistīties vai norīvēties ar šungīta ūdeni, bet pret ginekoloģiskām iekaisumslimībām katru dienu gatavot siltas sēdvannas. Šungīta ūdeni var izmantot arī ēdiena gatavošanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru