Nosvinēti spāru svētki Berģu mūzikas un mākslas pamatskolai

28. septembrī Berģu mūzikas un mākslas pamatskola nosvinēja spāru svētkus, kuros piedalījās celtnieki, skolas padomes un administrācijas pārstāvji un Garkalnes novada domes un “Ostas celtnieks” vadība. Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas ēkas būvniecības darbi tika uzsākti 2017.gada augustā, un tos plānots pabeigt līdz 2019.gada sākumam.

Būvuzņēmums “Ostas celtnieks” realizē Mūzikas un mākslas pamatskolas piebūves celtniecību, ar jaunbūves palīdzību paplašinot esošās skolas telpas un līdz ar to nākotnē uzlabojot mācību procesa norisi. Būvniecības darbi tika uzsākti 2017.gada augustā, un tos plānots pabeigt līdz 2019.gada sākumam, palielinot skolas kopējo telpu platību no nepilniem 2000 m2 līdz vairāk nekā 7000 m2. Projekta laikā tiks uzbūvētas sākumskolas klašu telpas, daļa no skolas administratīvajām telpām, sporta zāle, kā arī skolas ēdnīca. Tad mūzikas un mākslas pamatskolā izglītību varēs iegūt līdz pat 500 audzēkņu.

“Šodien ir liela diena mūsu novada iedzīvotājiem, jo mūsu lielākais projekts – jauna skola, ir ieguvis reālas aprises. Paldies visiem, kas piedalījās mūsu sapņa realizācijā – vecākiem, skolēniem, tehniskajiem darbiniekiem, ikvienam, kas palīdzēja, un šodien īpašs paldies jaunās skolas arhitektiem, celtniekiem un būvuzraugiem. Paveikts jau ir daudz, bet daudz vēl ir arī darāmā, un kopā mēs to paveiksim, lai Latvijas jaunās simtgades pirmo mācību gadu mūsu bērni uzsāktu jaunā skolā,” Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš, Garkalnes novada domes priekšsēdētājs.

Līdz 2019.gada sākumam papildu iekštelpu būvniecības darbiem tiek īstenoti arī skolas pagalma labiekārtošanas darbi. Šobrīd tiek izvietoti karogu masti, soliņi, velosipēdu novietnes, labiekārtota un rekonstruēta esošās skolas priekšējā zona, izveidotas 48 automašīnu stāvvietas un piebraucamie ceļi, uzbūvēti ar žogu norobežoti bērnu spēļu laukumi pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī nojume un citi bērnu rotaļām paredzēti labiekārtojuma elementi. Tāpat skolas teritorijā pie dīķa tiek veidotas arī divas terases atpūtai un brīvā laika pavadīšanai.

“Pateicoties profesionālam komandas darbam un ļoti veiksmīgai sadarbībai ar Garkalnes novada domi un Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas vadību, drīzumā jau varēsim nodot skolēnu rīcībā jaunu ēku, kas ne tikai būs moderna, bet arī ievērojami plašāka. Šis projekts mums ir īpaši nozīmīgs, jo tādējādi varam veicināt jaunās paaudzes izglītības procesu, padarot skolēnu ikdienu patīkamāku,” dalījās “Ostas celtnieks” valdes priekšsēdētājs Konstantins Bursakovskis.

“Ostas celtnieks” ir daudzprofilu būvniecības uzņēmums, kas dibināts 1994. gadā Ventspilī, un darbojas tirgū jau vairāk nekā 24 gadus, no neliela reģionāla darbuzņēmēja kļūstot par vienu no Latvijas vadošajiem būvuzņēmējiem. “Ostas celtnieks” veic ēku, ceļu, un inženiertīklu būvniecību, nodrošinot pilnu pakalpojumu ciklu no projektēšanas līdz objekta nodošanai ekspluatācijā. Papildu informācija pieejama www.ocv.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru