Noticis balsojums par velosipēdistam draudzīgu darba devēju Valmierā

Lai izceltu pozitīvos piemērus – darba devējus, kam rūp savu darbinieku labklājība un veselīgs dzīvesveids, kā arī videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošana pilsētvidē – Valmieras pilsētas pašvaldība Eiropas mobilitātes nedēļas laikā aicināja Valmieras iedzīvotājus, darba ņēmējus balsot par velosipēdistam draudzīgajiem uzņēmumiem, darba devējiem Valmierā.

Balsojuma laikā atzinīgu novērtējumu saņēma sešpadsmit uzņēmumi un iestādes no Valmieras un tuvākās apkārtnes.

Ļoti aktīvi un pateicīgi savu darba devēju novērtēja SIA “Wunder Latvia” darbinieki. Uzņēmums darbiniekiem ir nodrošinājis mūsdienu standartiem atbilstošas, unikāla dizaina velonovietnes, velosipēdu drošībai – veloslēdzenes. Darbiniekiem ir pieejama arī dušas telpa ar iespēju pārģērbties. Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu, uzņēmums apmaksā darbinieku dalību velobraucienos. Savukārt mobilajā lietotnē Endomondo nobrauktie un noskrietie kilometri tiek konvertēti noteiktas summas naudas vērtībā un ziedoti labdarībai. Uzņēmumam ir sadarbība ar atbalsta programmu bērnus uzņemošām ģimenēm “PLECS”, ar velotrenažierī nobrauktajiem kilometriem papildinot programmas labdarības kontu.

Daudzu uzņēmumu darbinieki īpaši novērtē, ka darba devējs tiem nodrošinājis drošas velonovietnes zem jumta. Tādējādi velosipēds tiek pasargāts no nelabvēlīgas laikapstākļu ietekmes. Šādu novērtējumu izteica SIA “Padtex Insulation”, AS “Valmieras stikla šķiedra” un SIA “Metāro” darbinieki. SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Valmieras biroja darbinieki uzsver, ka velosipēdistiem braucamrīku novietošanai tiek nodrošināta pat īpaša garāža. Savukārt AS “If P&C Insurance” Latvijas filiāles Valmieras klientu apkalpošanas centra darbinieki novērtē, ka, braucot uz darbu ar velosipēdu, uzņēmums nodrošina īpašu pārģērbšanās telpu.

Ir uzņēmumi, kuru darbinieki novērtē pietiekamu un plašu velonovietņu skaitu, sajūtu, ka uzņēmumam rūp ar velosipēdu braucošie darbinieki un viņu labsajūta. Šāds novērtējums saņemts par Valmieras tehnikuma, AS “Valmieras piens”, SIA “VALPRO” un Valmieras Valsts ģimnāzijas velonovietnēm.

Inovatīvu atbalsta pieeju savukārt bauda kafejnīcas “Tērbata” darbinieki. Gadījumā, ja nav iespējams paspēt uz darbu, laicīgai nokļūšanai galamērķī “Tērbata” aizdos savus velosipēdus.

SIA “Valmieras Namsaimnieks” un Valmieras pilsētas pašvaldības darbinieki savukārt novērtē velonovietņu esamību, kā arī dažādus darbiniekiem organizētus veloveicināšanas pasākumus. Valmieras pilsētas pašvaldības darbiniekiem darba darīšanu veikšanai kā transporta līdzeklis ir pieejams arī elektrovelosipēds.

Pozitīvs novērtējums saņemts arī par tuvākās apkārtnes darba devējiem, kas nodarbina Valmierā dzīvojošus darba ņēmējus. Labas atsauksmes par uzņēmumu rūpēm saņemtas no SIA “Valmiermuižas alus”, SIA “WoodHeart”, kā arī SIA “CIEDRA PRO” darbiniekiem.

Valmieras pilsētas pašvaldība lepojas ar aktīvajiem un velosipēdistiem draudzīgajiem uzņēmumiem, darba devējiem, kā arī izsaka pateicību aktīvajiem balsotājiem, kas sniedza informāciju par uzņēmumu labo veikumu veloveicināšanas jomā. Paldies arī apkārtējo novadu uzņēmumiem, kas aptaujā saņēma atzinīgu novērtējumu. Dzīvojam zaļi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru