Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē lems par turpmāko rīcību par Marijas ielas 6 sakārtošanu

Piektdien, 21.septembrī, plkst.10.00 Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas sēdē (R.Vāgnera ielā 5, otrā stāva zālē – 219.kabinetā) lems par turpmāko rīcību par Marijas ielas 6 ēkas sakārtošanu.

Sēdes laikā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes tālākizglītības un profesionālās pilnveides centra eksperti sniegs informatīvo ziņojumu par iespējamajiem risinājumiem normatīvā regulējuma pilnveidošanai saistībā ar vidi degradējošām būvēm.

Sēdē piedalīsies arī Rīgas pilsētas Būvvaldes, Nacionālās kultūras mantojuma un nekustamā īpašuma Marijas iela 6 pārstāvji.

Vietējās arhitektūras piemineklis ar valsts aizsardzības Nr.7851 vairāku gadu garumā ir izpelnījies “Rīgas slavenākā grausta” nosaukumu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Dzīvojamai ēkai ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve un tās īpašniekiem ir piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma likme. Vienlaikus īpašniekiem vairakkārt ir uzdots veikt nepieciešamos ēkas konservācijas darbus un saglabāt visas vēsturiski nozīmīgās ēkas detaļas. Pagājušajā gada novembrī Rīgas domes Īpašuma departaments veica ēkas piespiedu sakārtošanu, jo no ēkas fasādes bija atdalījušies dekoratīvie fragmenti, kas apdraudēja garāmgājēju drošību.

Piecstāvu dzīvojamā ēka Marijas ielā 6 ir celta 1904.gadā pēc arhitekta Konstantīna Pēkšēna projekta. Ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atrodas valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa Rīgas vēsturiskā centra teritorijā un vienlaicīgi UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas “Rīgas vēsturiskais centrs” teritorijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru