“Rīgas dzirnavnieks”: Graudu iepirkumu cenas pirms jaunās sezonas varētu samazināties

“Lai gan pērn raža pēc kopapjoma bija mazāka, tomēr zemnieki ieguva uz iepirkumu cenām, kas ļāva izlīdzināt zaudējumus pret ieguvumiem. Augstas iepirkumu cenas ir visām galvenajām Latvijā audzētajām labības kultūrām – kviešiem, auzām un rudziem,” teica Skudra, prognozējot, ka pirms jaunās sezonas graudu iepirkuma cenām vajadzētu samazināties.

Kompānijā arī norādīja, ka “Rīgas dzirnavnieks” sācis ar lauksaimniekiem slēgt līgumus par graudu iepirkumu šajā gadā. “Rīgas dzirnavnieks” no zemniekiem iepirks kviešus, auzas un rudzus pārtikas produktu ražošanai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka “Rīgas dzirnavnieks” pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,73 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 258 344 eiro.

Kompānija “Rīgas dzirnavnieks” reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. ”Rīgas dzirnavnieks” ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem “Herkuless”, “Hercogs” un “Īsta saimniece”. “Rīgas dzirnavnieks” ir daļa no “Baltic Mill” grupas uzņēmuma, kas ir viena no lielākajām un modernākajām graudu pārstrādes grupām Baltijas valstīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru