Rīgas pašvaldība turpinās Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien, 20. augustā, atbalstīja Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas turpināšanu un nepieciešamā aizņēmuma ņemšanu Valsts kasē būvdarbu veikšanai. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020. gadā, tālākie darbi tiks sadalīti divos posmos. Sākotnēji tiks izbūvēta estrāde, bet pēc svētkiem saimnieciskās celtnes un biroja ēka, kā arī tiks veikta teritorijas labiekārtošana. Plānots, ka otrā posma pirmās kārtas būvdarbu izmaksas būs ap 40 miljoniem eiro. Paredzēts, ka būvdarbi objektā tiks sākti jau septembrī.

Estrādes pirmās kārtas celtniecības darbi, kuru laikā tika izbūvēts jauns skatītāju laukums, tika pabeigti šogad 18. jūnijā.

Darbs pie Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas tika sākts pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru