SIA “Jēkabpils pakalpojumi” naktī uz otrdienu uzsākusi sniega izvešanas darbus

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps informē: “Rūpējoties par iedzīvotāju drošību ziemas periodā, no šodienas SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir uzsākuši sniega izvešanas darbus Jēkabpilī.

Šī gada sniegotā ziema ir radījusi sarežģījumus pilsētas satiksmē – šaurākajās ielās, pie gājēju pārejām kā arī rotācijas apļos, brauktuvju un ietvju tīrīšanas rezultātā, izveidojušies sniega vaļņi, tāpēc dots uzdevums uzsākt sniega izvešanas darbus. Pakāpeniski sniegs tiks izvests no gājēju pārejām, autobusu pieturām un rotācijas apļiem. Vietās, kur sniega vaļņi rada apdraudējumu, sniega izvešanas darbi tiks veikti arī turpmāk.”

Šobrīd darbi veikti teritorijā pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas, Kapu un Zaļās ielas krustojumos, Brīvības ielas pieturās un rotācijas apļos no zaļajām zonām, kur sniega vaļņi bija kļuvuši par apdraudējumu gan gājējiem, gan autovadītājiem.

“Spēcīgas snigšanas laikā prioritāte ir pilsētas nozīmes maģistrāles, sabiedriskā transporta kustības maršruti, kā arī izglītības iestādes. Šīs ir teritorijas, ar kurām uzsāk sniega tīrīšanas darbus – pārējais ir pakārtots. Pilsētas ielas ir iedalītas vairākās klasēs un sniega tīrīšanas biežums kā arī apstrāde ar pretslīdes materiālu notiek atbilstoši šīm klasēm. Ielu tīrīšanas un kaisīšanas darbi pilsētā tiek veikti pēc nokrišņiem, nevis nokrišņu laikā,” stāsta uzņēmuma galvenais inženieris Guntars Leitāns.

Atgādinām, ka par nenotīrītiem vai nenokaisītiem ielu un ietvju posmiem iedzīvotāji var ziņot, zvanot uz SIA “Jēkabpils pakalpojumi” diennakts operatīvā dežūrdienesta tālruni 29387082.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru