Slēgs pirmsskolas izglītības iestādes filiāli Tiņģerē

Septiņi bērni – tik vien bērnu no septembra apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes “Saulstariņš” Valdemārpilī filiāli Tiņģerē. Izvērtējot apstākļus, pieņemts konceptuāls lēmums no 1. novembra filiāles, kas darbojusies deviņus gadus, darbību beigt.

Talsu novada Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Vineta Ozola informēja, ka vasarā no bērnudārza tika izņemti trīs bērniņi, tādēļ septembrī filiāli Tiņģerē apmeklē septiņi audzēkņi. Trīs bērniņi ir trīs gadus veci, viens ir četrus gadus vecs bērniņš, divi piecus un viens – sešus gadus vecs izglītojamais. Talsu novada saistošajos noteikumos ir paredzēts, ka var komplektēt grupu, ja līdz trīs gadu vecumam ir desmit bērnu, bet vecumā no trīs līdz četriem gadiem – 13 bērni.

Mazā bērnu skaita dēļ iestādē ir apgrūtinoši veikt finansiālus ieguldījumus tās tehniskā stāvokļa uzlabošanai. Arī ēdināšanas nodrošināšana ir apgrūtinoša. Šobrīd bērniem netiek piedāvātas brokastis, ik dienu pusdienas un launags tiek vests ar vieglo automašīnu no Valdemārpils.

“Esam tikušies ar vecākiem, lai pārrunātu radušos situāciju. Protams, ka vecāki ir neapmierināti, jo ikviens vēlas, lai izglītības iestāde atrastos pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, tomēr viņi izprot situācijas būtību,” paskaidroja V. Ozola.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru