SM un LU parakstīs memorandu par sadarbību pētniecībā un inovāciju izstrādē

Trešdien, 11.aprīlī, plkst.13.00 Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un satiksmes ministrs Uldis Augulis piedalīsies diskusijā par zinātnes pienesumu transporta un sakaru nozares attīstībā, kā arī parakstīs pirmo nozares un LU sadarbības memorandu.

Publiskās diskusijas panelī piedalīsies arī Satiksmes ministrijas (SM) kapitālsabiedrību vadītāji: Valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce, VAS “Latvijas dzelzceļš” viceprezidents Ainis Stūrmanis, VAS “Latvijas valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, VAS “Latvijas pasts” valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns un VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. Pasākumā piedalīsies arī LU fakultāšu dekāni, institūtu direktori, pētnieku grupas un studenti.

Diskusijā plānots spriest par sadarbības iespējām un zinātnes pienesumu transporta un sakaru nozares attīstībā, sniegumu inovāciju jomā, aktualizējot tādus jautājumus kā:

1. Latvijas Universitātē radīto inovāciju un zinātnisko atklājumu potenciāls Latvijas valsts uzņēmumu modernizācijā un sniegto pakalpojumu kvalitātes pilnveidē;

2. Nākotnes profesijas izaicinājumu un moderno tehnoloģiju straujās attīstības laikmetā;

3. Augstākās izglītības programmu piedāvājums transporta un sakaru jomas attīstībai.

Pēc diskusijas rektors I. Muižnieks un ministrs U. Augulis parakstīts LU un satiksmes nozares sadarbības memorandu, lai sekmētu universitātes, valsts pārvaldes un uzņēmēju sadarbību dažādu projektu īstenošanā, tehnoloģiju pārnesē, prakses vietu izveidē, u.c.

Aicinām žurnālistus uz diskusiju un memoranda parakstīšanu 11.aprīlī, plkst.13.00, LU Dabas mājā, Jelgavas ielā 1, auditorijā “Magnum”. Ierašanās pasākumā no plkst.12.30.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru