Šorīt Jelgavas novadā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.jūlija plkst. 6.30 līdz 26.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumu – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavas novada Elejas pagastā, kur ugunsgrēks izcēlies graudu kaltē. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg graudu kalte vairākos augstumos kopumā 20m2 platībā. Plkst. 7.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 14.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Tērvetes novada Tērvetes pagastu, kur blakus dzīvojamām mājām dega lauks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg labības rugāji astoņu hektāru platībā, 20 salmu ķīpas un salmu prese 2m2 platībā. Plkst. 17.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Smiltenes novada Brantu pagastā, kurs saskaņā ar sākotnējo informāciju dega pirts. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka ar piebūvētu malkas šķūni 160m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt no liesmām dzīvojamo māju, un naktī plkst. 3.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, zaru kaudzes, sešos gadījumos sausā zāle, siena ruļļi un lauks, krūmi, meža zemsedze, riepas, balkona durvis.

Vakar, palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji Rīgā un Jūrmalā noņēma gredzenu no uzpampušas rokas pirksta.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgā atbrīvoja suni, kuram ķēde bija aizķērusies aiz žoga, Krimuldas novadā izcēla no akas zalkti, Bauskas novadā atbrīvoja tīklos sapinušos gulbi, bet Rīgā atbrīvoja kaķi, kurš bija iestrēdzis zem automašīnas motora pārsega.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru