Starptautiskā konferencē skatīs sociālās attīstības un labklājības jautājumus

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rīkotajā VII starptautiskajā konferencē Sabiedrība. Veselība. Labklājība, kas norisināsies no 10. līdz 12. oktobrim, šogad uzmanības fokusā izvirzīts pilsētas un lauku sociālās attīstības un labklājības jautājums. Pulcējot ekspertus no 16 valstīm, tēma tiks skatīta izteikti starpdisciplinārā gaisotnē – gan no medicīniskā, gan juridiskā, ekonomiskā, politikas veidošanas un citiem aspektiem.

Trešdien, 10. oktobrī, konferences atklāšanas pasākumam sekos Pasaules Veselības organizācijas pārstāvja Mata Meijena (Matt Muijen) un RSU Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes dekānes profesores Ingas Milleres moderētā plenārsesija par nevienlīdzības mazināšanu veselības un labklājības jomā. Sesijā tiks šķetināti tādi jautājumi kā psihiskā veselība Eiropā, sociālā dinamika un politiskā realitāte globālo transformāciju laikmetā, reproduktīvās veselības atšķirības Latvijas pilsētās un laukos un citi. Savukārt plenārsesiju par izglītību veselības un labklājības kontekstā moderēs RSU studiju prorektore profesrore Tatjana Koķe un Alberts van der Koijs (Albert van der Kooij). Sesijā tiks runāts par nākamās paaudzes medicīnas mūžizglītību, simulācijas tehnoloģijām, studentiem pētniecībā un citiem ar izglītību saistītiem jautājumiem. Darbs dienas otrā pusē tiks organizēts piecās paralēlajās sesijās, kā arī vairākās darbnīcās.

Ceturtdiena, 11. oktobris, iesāksies ar veselībai un labklājībai mūža garumā veltītu plenārsesiju, ko moderēs RSU Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes dekāne profesore Inga Millere un Vašingtonas Universitātes docētājs Pauls Keire (Paul A. Keire). Tajā tiks skarti tādi jautājumi kā medicīniskā kļūda, neformālā izglītība, psihiskā veselība un citi. Pēc plenārsesijas sekos paralēlajās sesijās, kur tiks diskutēts par sabiedrības veselības, rehabilitācijas, labklājības un sociālo pakalpojumu, kā arī juridiskiem jautājumiem. Savukārt no plkst. 15.00 paredzēta stenda referātu prezentācija. Paralēli Dzirciema ielā 16 no 9.00 līdz 17.00 norisināsies IV Starptautiskā Audiologopēdu konference.

Savukārt, piektdien, 12. oktobrī, konferences dienaskārtībā paredzētas Grifita Universitātes (Austrālija) profesores Geilas Vaitfordas (Gail Whiteford) un Vašingtonas Universitātes docētāja Paula Keires vadīto darbnīcu.

Konferencē pulcēsies veselības aprūpes jomas eksperti ne vien no Baltijas valstīm, bet arī ASV, Austrālijas, Beļģijas, Čehijas, Horvātijas, Kazahstānas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Slovākijas, Somijas, Ukrainas un Zviedrijas.

Konference norisināsies RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā Anniņmuižas bulvārī 26A, Rīgā, un tās darba valoda būs angļu. Mediji, kam ir interese apmeklēt visu pasākumu vai atsevišķas tā daļas, aicināti pieteikties: [email protected] Sīkāka konferences programma skatāma konferences mājaslapā:

http://society-health-welfare.rsu.lv/pages/GENERALINFORMATION

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru