Uzvaras parkā kā miera simbols iestādīts koks

 

Uzvaras parkā miera sūtnis Judži Miata (Yuji Miyata) un SIA “Rīgas meži” valdes loceklis Uldis Zommers šonedēļ kopā iestādīja koku kā miera simbolu, lai apliecinātu savu miera un vides aizsardzības vēstījumu.

Baltijas valstu simtgades gadā Judži Miata ir uzsācis savu miera ceļa gājienu pa “Baltijas ceļu”, kuru cilvēki veidoja 1989. gadā. Viņš uzsāka ceļu Tallinā šā gada 4. jūlijā un dodas ar kājām uz Viļņu, savā ceļā stādot kokus un iedvesmojot Baltijas valstu iedzīvotājus.

Judži Miata veic šādas akcijas kopš 2007. gada un stāsta: “Šajā laikā cilvēce saskaras ar nopietnām problēmām, tādām kā klimata pārmaiņas, globālā sasilšana, nabadzība, karš. Ir pienācis laiks vērst uzmanību uz individuālo atbildību, lai padarītu mūsu pasauli par labāku vietu.”

Desmit gadu laikā viņš ir nostaigājis 13 100 km 21 valstī, iestādījis 5023 kokus, lasījis lekcijas 800 skolās un palīdzējis 300 bērnu namiem.

Judži Miata uzskata, ka Latvijai ir milzīgs potenciāls, lai iniciētu sabiedrības ilgtspējību, domājot par līdzsvaru starp dabu un cilvēku. Viņš turpinās savu ceļu uz Viļņu un ieradīsies tajā 21. septembrī, ANO Starptautiskajā Miera dienā. Viņš plāno organizēt vēl vienu izglītojošu programmu tad, kad “Baltijas ceļam” būs 30 gadu jubileja.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru