Uzzini, kāda ir meditācijas ietekme uz Tavu prātu!

Meditācijas ieguvumi ir labi zināmi- tu kļūsti mierīgāks, spēj labāk koncentrēties, samazini savu stresa līmeni un spēj labāk gulēt.

Bet meditācijas labumi nebeidzas ar šīm lietām. Šķietami vienkāršā darbība, kā acu aizvēršana un ieskatīšanās savās sajūtās, patiesībā, spēj sniegt ilgstošas fiziskas pārmaiņas ķermenī. Tā burtiski var mainīt tavas smadzenes…

Kas ir meditācija? Noskaidrosim vienu lietu pašā sākumā – meditācija nav domāšana par neko vai prāta nomierināšana, lai tajā nebūtu nevienas pašas domas. Meditācija drīzāk ir prāta trenēšana, lai tas labāk spētu koncentrēties, apzinātos savas domas un radītu distanci starp tevi un domām. Kad tu spēj savas domas novērot no malas, tādējādi novērojot arī savas sajūtas, tu spēj izdarīt pareizos secinājumus.

Smadzeņu trenēšana. Smadzenes, tieši tā pat kā pārējais ķermenis, visu laiku strādā. Tāpat kā mēs varam trenēt muskuļus, mēs varam trenēt arī smadzenes. Kādu laiku atpakaļ zinātnieki domāja, ka smadzenes paliek tādas pašas, kad ir pārdzīvots bērnības posms, bet neseni atklājumi par neiro-plastiskumu liecina, ka smadzenēm piemīt spēja augt un attīstīties nepārtraukti.

Lai turpinātu lasīt, šķir nākamo lappusi:

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru