Uzzini, ko par bērnu liecina viņa zodiaka zīme

Untitled

Bērna raksturs sāk veidoties jau pavisam agrā bērnībā, tāpēc vecākiem ir svarīgi zināt, kā savas mazās atvasītes audzināt pēc iespējas atbilstošāk viņu dabai.

Katrai Zodiaka zīmei ir sava planēta, kura ietekmē cilvēka rakstura iezīmes.

 

AUNS

Jau no dzimšanas visiem dara zināmu, ka ir piedzimusi diža personība. Zīdaiņa vecumā kliegšana, bet vēlāk skaļa komandēšana. Pat viņa mājiniekiem reizēm ir grūti saprast, kurš ir noteicējs. Mazais auniņš ir ļoti dinamisks, kustīgs un pārgalvīgs. Viņu ne mirkli nevar atstāt bez ievērības. Aunam vajadzīgs plašums, kur iztrakoties, – šaurā telpā viņš jutīsies slikti. Vecākiem būtu ārkārtīgi ieteicams savu mazuli jau agri iesaistīt kādā sporta aktivitātē. Jau no bērnības vēlas būt komandieris skolā un pat mājās. Tas tāpēc, ka viņš ir dzimis vadonis.

VĒRSIS

Kā Auns, tā arī Vērsis savu raksturu parāda jau neilgi pēc piedzimšanas. Vērša dabu ir grūti noslēpt. Taču tas nenozīmē, ka viņš ir gatavais briesmonis. Tieši pretēji, viņš ir mīļš un pat mierīgs bērniņš. Gan līdz tam brīdim, kamēr viņu nesāk iespaidot. Nevar noliegt, ka viņam ir arī tādas labas īpašības kā pacietība un izturība. Ja cits bērns jau būs atmetis ar roku kādai grūtai iecerei, tad Vērsis gan panāks savu. Vērša bērni agri nobriest, ir diezgan gudri, un nereti tas pamudina viņu vecākus publiski palepoties ar savām atvasītēm. Tas Vērsim nepatiks, un nekādu “koncertu” no viņa jūs nesagaidīsiet. Atcerieties, ka viņš nemīl pavēles, daudz vairāk panāksiet ar maigumu un laipnību. Ja ko vēlaties, palūdziet!

DVĪŅI

 Dvīnis nudien ir ļoti interesanta personība, kas pelna ievērību. Šim bērnam uzmanība jāpievērš jau no paša sākuma, pat tad, kad viņš vēl nestaigā. Tas tāpēc, ka viņa dzimšanas planēta Merkurs ir slavena ar savu ātro pārvietošanos. Un tas ir atstājis iespaidu arī uz Dvīņu mazuli. Šī mazā būtne ir mundra, daudzpusīga un komunikabla. Viņš ļoti daudz runā un aizraujas uzreiz ar vairākiem darbiem. Dvīni jau agri var sūtīt bērnudārzā, jo viņam nepieciešama sabiedrība. Dvīnis nav pastāvīgs savu draugu izvēlē, tie var mainīties vai katru nedēļu. Tāpat viņš maina savus uzskatus, par ko dzīvē kļūt. Bieži mainās arī Dvīņu garastāvoklis, vienu brīdi viņi var būt apvainojušies vai uz visu pasauli, bet te atkal smaidīs.

VĒZIS

Spilgtākās Vēža iezīmes pamanāmas jau no agras bērnības. Viņi ir ļoti emocionāli, un garastāvokļa maiņas ir neizbēgamas. Viņiem vairāk nekā citiem nepieciešama lielāka uzmanība un mīlestība, jo viņi taču ir tik ļoti bezpalīdzīgi. Vēžiem vienmēr nepieciešams atbalsts un saikne ar ģimeni. Ja būsiet pret viņu ass un neiecietīgs, tad mazais pilnībā noslēgsies sevī un jums būs neiespējami piekļūt viņam. Mazie Vēžu bērniņi dievina garšīgas lietas un spilgtas krāsas. Viņi ir ļoti apzinīgi un disciplinēti bērni. Stundām ilgi viņi spējīgi spēlēties vieni. Ieteicams, lai viņam būtu sava bērnistaba, kur to darīt. Vēzim ir ne pārāk labas «attiecības» ar kārtību. Un jums jau laicīgi viņu būtu jāradina pie tās, liekot sakārtot savu istabiņu.

LAUVA

Ja jūsu dzīvē ir parādījies Lauva, esiet gatavi pārmaiņām – pasaulē nācis cilvēks, kas gatavs dabūt visu, ko vēlas. Viņu pirmie vārdi nav tētis un mamma, bet gan viņu devīze – es gribu. Tomēr vecāki nespēj atteikt savam apburošajam bērnam. Lauvas jau no agras bērnības pieradušas komandēt pat par sevi vecākus bērnus. Viņi apzinās sevi kā personību un ir ļoti pašlepni. Neapšaubāmi, ka viņiem patīk padižoties. Lauvas audzināmi stingri, bet ar lielu iejūtību un maigumu. Jūs taču negribēsiet, lai Lauvēns meklētu padomu un atbalstu citur.

JAUNAVA

Ar Jaunavu ne apkārtējiem, ne vecākiem problēmu nebūs, jo ar viņu ir viegli sadzīvot, vecākiem – viegli audzināt. Viņš nekad nerunās pretī, neizraisīs konfliktus, būs paklausīgs un ļoti kārtīgs. Jaunava  nav prasīgs un iztiks ar mazumiņu, viņš lieliski prot piemēroties apstākļiem. Jaunavas zīmē dzimušie bērni uzdos vecākiem daudz jautājumu, jo viņa attīstībā liela loma ir sarunām. No rotaļlietām viņš labprātāk izvēlēsies tās, kas attīsta spriešanas spējas. Starp citu, katru mantiņu viņš noliks tur, kur paņēmis, jo ir kārtīgs, pat pedantisks. Jau no mazotnes Jaunavā attīstīta augsta atbildības sajūta, varat uzticēt viņam kādu darbiņu un esiet droši, ka tas tiks paveikts. Viņš jums būs labs palīgs mājas darbos. Skolā Jaunava ātri kļūst par pasniedzēju mīluli, jo ievēro disciplīnu un pilda visus mājas darbus.

SVARI

Jau bērnībā Svaru bērniņi ir vienkārši burvīgi un saviem līdzcilvēkiem liekas pūles nesagādā. Viņi nav prasīgi, pārāk nebļauj zīdaiņa vecumā. Arī vēlāk viņiem nav raksturīga bērniem tik pierastā spītība un nepaklausība. Tomēr, ko citi panāk ar skaļām histērijām un kāju dauzīšanu, mazais Svaru bērns – ar vienkāršu smaidu. Vislielākās problēmas sākas, kad viņam jāpieņem kāds lēmums, jāizšķiras par kādu soli. Te nu viņš padarīs savus vecākus vai trakus. Jums nebūtu ieteicams ņemt viņu līdzi piemēram, uz veikalu, citādi pavadīsiet tur vai visu dienu, izvēloties preci sava bērna gaumei.

SKORPIONS

 Ja nevēlaties, lai jūsu mazais Skorpioniņš sāk komandēt, tad jau laikus ierādiet viņam, kurš ģimenē ir galvenais, jo Skorpions ir un tomēr paliek Skorpions, neskatoties uz savu vecumu. Viņš ir ļoti enerģisks un dzīvespriecīgs, atrodas mūžīgā kustībā. Viņš ir liels eksperimentētājs, un tas apkārtējiem parasti sagādā lielas problēmas un iespējamas pat traumas. Viņš ir ļoti zinātkārs un cenšas izdibināt visus noslēpumus. Skorpioniņš tikai ārēji izskatās mierīgs un jauks, bet īstenībā perina trakus plānus, nereti par tiem nākas uzzināt tad, kad ir jau par vēlu. Šis bērns ir ārkārtīgi spītīgs, stingri turas pie saviem principiem, viņu nekas un neviens nepārliecinās par pretējo, ja viņš jau būs paguvis pieņemt kādu lēmumu. Skorpions ir ļoti patstāvīgs. Ja rodas problēmas audzināšanā un attiecībās, tad ziniet, ka neko nepanāksiet ar bardzību.  Ja uzticēsiet viņam kādu uzdevumu, varat būt drošs, ka tas tiks veikts ar lielu atbildības sajūtu.

STRĒLNIEKS

 Strēlnieka zīmē dzimušie ir draudzīgi, jautri un smaidīgi. Vairāk par visu necieš vientulību. Viņu pasaules izdibināšana sākas jau ar pirmo smaidu. Viņi ir ļoti ziņkārīgi, gluži vai mazi “kāpēcīši”. Viņi ir īsti nemiera gariņi, un tādi paliek uz mūžu. Kaut arī bieži sastrādā blēņas, savos grēkos atzīstas. Bērns labprāt saskatīs savos vecākos draugus, ne pieaugušos. Ar stingrām audzināšanas metodēm un attieksmi jūs tāpat neko nepanāksiet. Šo bērnu sirdis ir atklātas un atvērtas, tāpēc nemāniet viņus. Strēlniekam nepieciešama piemērota vide, kurā attīstīties. Tā kā viņš ir ļoti sportisks bērns, tad jau laikus padomājiet par sava bērna iesaistīšanu kādā pulciņā. Strēlnieks ir arī liels dabas mīļotājs un vājāko aizstāvis.

MEŽĀZIS

 Mežāzis ir viegli audzināms bērns, bet ne tik viegli iespaidojams pieaugušais. Jau būdams maziņš, viņš parāda izcilas prāta spējas. Ar viņu nav ieteicams auklēties, jo viņš vēlas būt patstāvīgs jau no mazotnes. Viņš ātri attīstās un nobriest. Vecākiem liekas, ka piedzimis īsts brīnumbērns. Parasti uzvedas rātni un vecākiem nervus nebojās. Viņa valdošā planēta – Saturns,  attīsta bērnā pienākuma un atbildības sajūtu, kā arī godkāri un realitātes sajūtu. Mežāža un arī viņa vecāku problēma ir tā, ka šis bērns pārāk agri sāk sevi uzskatīt par pieaugušu. Viņa domas bieži vien klīst tur, kur vēl pāragri tām būt. Viņam svarīga noteikta dzīves kārtība un drošības sajūta. To visu vecākiem vajadzētu sniegt savam bērnam jau no bērnības.

ŪDENSVĪRS

 Cilvēks, kas dzimis Ūdensvīra zvaigznājā, ir ietiepīgs, ar paaugstinātu jūtīgumu, apveltīts ar bagātu fantāziju un ļoti impulsīvs. Nereti arī viņa vecāki nezina, kā īsti rīkoties, –  vai piedot bērna savādo uzvedību, vai sabārt viņu. Varbūt mazais ir īsts ģēnijs? Šiem bērniem ir pavisam citi uzskati par sabiedrībā pieņemtajām normām. Viņi, šķiet, vienlaikus var būt gan laipni, gan neiecietīgi. Viņš mūždien izdomās ko tādu, ka citiem mati sasliesies stāvus no šausmām. Viņš ir liels individuālists, bet tas nenozīmē, ka viņam trūkst draugu. Tieši otrādi, viņš nav izvēlīgs. Viņš nekavējoties pieteiks karu tradīcijām un vispārpieņemtajām normām, ja tās traucēs viņa attīstību.

ZIVIS

Maza Zivtiņa ir tik ļoti mīļa, ka vecākiem negribēsies, lai aug liela. Šo cilvēku it kā apvij kāda burvība. Viņam ir izteikta izdoma, viņš dzīvo savā fantāziju pasaulē. Nereti bērnībā viņu apvaino melos, bet tā nebūt nav, jo viņš vienkārši izjūt visu, ko runā, tik dzīvi, it kā būtu patiešām pārdzīvojis. Tāpat kā pieaugušai Zivij, arī mazajai ir spēcīgi izteikta intuīcija, pat gaišreģa spējas, viņš tikai neprot tās izmantot. Zivju bērni ir ļoti apdāvināti – artistiski un muzikāli. Jau laicīgi viņi būtu jāiesaista kādā pulciņā, lai viņu spējas attīstītos. Zivis ir ne tikai lieli sapņotāji, bet arī lieli individuālisti. Viņa audzināšana neprasa īpašas pūles, jo viņš ir paklausīgs un liekas raizes ne skolotājiem, ne vecākiem neradīs.

Avots : “Kā lasīt savu horoskopu”, Lolita Pavāre, “Izdevniecība Aplis”, Rīga, 2001.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru