Vēstniece Solvita Āboltiņa iesniedz akreditācijas vēstuli FAO ģenerāldirektoram

2018. gada 4. oktobrī svinīgā ceremonijā Solvita Āboltiņa, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijā, iesniedza akreditācijas vēstuli Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (Food and Agriculture Organization, FAO) ģenerāldirektoram Žuzē Graciano da Silvam (José Graziano da Silva).

Sarunā ar FAO ģenerāldirektoru vēstniece izteica atzinīgus vārdus par organizācijas centieniem tās stratēģisko mērķu īstenošanā, piemēram, attiecībā uz klimata pārmaiņām. Latvijai svarīgs mērķis ir mazināt pārtikas zudumus un atkritumus. S. Āboltiņa informēja par vakar, 4. oktobrī, Saeimā otrajā lasījumā atbalstīto likumprojektu “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Tas paredz reglamentēt atsevišķas prasības pārtikas apritē un noteikt gadījumus, kad pārtika ir izplatāma pēc derīguma termiņa beigām, piemēram, nododot labdarības iestādēm. FAO ģenerāldirektors to atzinīgi novērtēja, vienlaikus piedāvājot Latvijai izmantot FAO ekspertīzi, kur tā būtu nepieciešama.

Informācijai

FAO dibināta 1945. gadā, un tās mītnes vieta ir Roma. Organizācijā ir 194 dalībvalstis, divi asociētie locekļi un viena dalīborganizācija – Eiropas Savienība. FAO ir klātesoša vairāk nekā 130 valstīs. Latvija ir organizācijas dalībvalsts kopš 1991. gada.

FAO stratēģiskie mērķi ir bada un pārtikas trūkuma mazināšana pasaulē, lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības ilgtspējas un produktivitātes palielināšana, nabadzības mazināšana lauku apvidos, kā arī iekļaujošas un efektīvas lauksaimniecības un pārtikas sistēmas veicināšana.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru