VĒZIS bērnībā – raksturs un audzināšana

Spilgtākās Vēža iezīmes pamanāmas jau no agras bērnības. Viņi ir ļoti emocionāli, un garastāvokļa maiņas ir neizbēgamas. Viņiem vairāk nekā citiem nepieciešama lielāka uzmanība un mīlestība, jo viņi taču ir tik ļoti bezpalīdzīgi.

Vēžiem vienmēr nepieciešams atbalsts un saikne ar ģimeni. Ja būsiet pret viņu ass un neiecietīgs, tad mazais pilnībā noslēgsies sevī un jums būs neiespējami piekļūt viņam.

Lasi arī: Saderības horoskops: uzzini, vai esi astroloģiski saderīgs ar savu bērnu

Mazie Vēžu bērniņi dievina garšīgas lietas un spilgtas krāsas. Viņi ir ļoti apzinīgi un disciplinēti bērni. Stundām ilgi viņi spējīgi spēlēties vieni. Ieteicams, lai viņam būtu sava bērnistaba, kur to darīt. Vēzim ir ne pārāk labas «attiecības» ar kārtību. Un jums jau laicīgi viņu būtu jāradina pie tās, liekot sakārtot savu istabiņu.

 

Ja kāds viņus aizvainos, Vēzīši raudās bez mitas. Viņi baidās no asām lietām, skarbām frāzēm un replikām. Visvairāk Vēzītis pieķeras savai māmiņai. Ar viņu visu laiku jāsarunājas, jāslavē to.

Arī skolā viss atkarīgs no apkārtējo attieksmes pret Vēzi. Mācības nesagādā viņam lielas rūpes, bet attiecību veidošana gan. Īpašu uzmanību viņš pievērš vēsturei. Arī zīmēšanā viņam ir zināms talants. Tomēr par ļaunu nāk fakts, ka Vēzis nepavisam nav godkārīgs, tāpēc bieži vien tā arī neko dzīvē nesasniedz. Viņu varētu nosaukt par flegmātisku.

Kad Vēžu bērni atstāj vecāku mājas, tās kļūst tukšas un garlaicīgas. Tomēr nedomājiet, ka viņš aizgājis uz visiem laikiem. Vēzītis visu dzīvi saglabā saikni ar vecāku mājām. Pusaudžu vecumā Vēzis pārvietojas pa dzīvi apmēram tā – divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ. Vēži attīstās samērā vēlu, un interese par pretējo dzimumu arī parādās vēlāk nekā citiem vienaudžiem. Jūtu pasaule viņam gan nav sveša, tāpēc iemīlējies Vēzis būs uzticīgs.

Lasi arī: Horoskops: cik liels ir Tavs potenciāls uzaudzināt neciešamu bērnu

Audzinot Vēzi, pirmām kārtām jāatceras, ka viņš ir ļoti jūtīgs un emocionāls. Tāpēc vecākiem jācenšas pierast, ka biežā garastāvokļa maiņa, sapņainība, noslēgtība, ievainojamība un pat zināms drūmums ir viņa rakstura īpatnības.

Nedrīkst arī aizmirst, ka ģimenes drošums un stabilitāte šīs zīmes pārstāvjiem ir viens no tālākās dzīves stūrakmeņiem. Lai bērns neizaugtu ar vāju raksturu un infantils, vecākiem nāksies pielietot labi zināmo pedagoģisko metodi “pīrāgs un pātaga”, taču vienīgi, pamatojoties uz abpusēju sapratni un izslēdzot negatīvas emocijas.

Avots:  “Kā lasīt savu horoskopu”, Lolita Pavāre

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru