Viss par četrām stihijām-kura tevī ir dominējošā?

Uguns stihija

Auns, Lauva, Strēlnieks

Šī stihija valda pār auniem, lauvām un strēlniekiem. Galvenais, kas ir raksturīgs cilvēkiem, kuros dominē uguns stihija, ir viņu lielā vēlme darboties. Tie nebūs mierā sēdētāji un mājās palicēji. Šiem cilvēkiem svarīgāks ir pats process nekā rezultāts, tāpēc viņus bieži aizrauj ēst gatavošana, dažādu lietu izgatavošana un dejošana. Tā kā uguns stihija ir vīrišķā, cilvēkus ar uguns stihiju neietekmē apkārtējie, drīzāk viņi ir tie, kas ietekmē pārējos. Tie ir cilvēki, kas nemīl klausīties citos un visu dara pa savam, viņi vienmēr būs patstāvīgi un neatkarīgi, tāpēc īstās problēmas rodas, ja kāds mēģina viņus piespiest darīt to, ko viņi nevēlas. Viņi spēj iedvesmot un visu, kam pieskaras, izmainīt. Ugunij ir grūti strauji pārslēgties no vienas darbības uz citu, līdzīgi kā lielu meža ugunsgrēku ir grūti ierobežot vai nodzēst. Raksturīga arī spēcīga ticība sev priecīgs optimisms. Izmantojot jau lietot piemēru par ugunsgrēku- dzirkstele viegli ielec blakus esošajā kokā un aizrauj to sev līdzi. Tāpat arī ar cilvēkiem. Viņi spēj pārliecināt darīt vistrakākās lietas. Visi neticamie nākošā rīta zvejniekstāsti ir radušies pateicoties kādam Aunam, Lauvai vai Strēlniekam kompānijā.

Gaisa stihija

Svari, Ūdensvīrs, Dvīņi

Ja Uguns zīmes pārstāvji savu enerģiju velta tam, lai mainītu kaut ko jau pastāvošu, tad Gaisa stihijas pārstāvji sevi velta tām idejām, kas vēl nav materializējušās. No malas var izskatīties, ka šie cilvēki vienmēr kaut ko sapņo un fantazē, taču nevajag viņiem pārmest nepraktiskumu- ar savu spēcīgo domu (sapņošanas) spēku, viņi ieliek pamatu tam, lai šīs idejas realizētos. Agrāk vai vēlāk- tas atkarīgs no tā vai Gaisa stihijai apkārt ir Uguns stihija, kas šīs idejas realizēs. Arī dzīvē var novērot vienkāršu patiesību- ja sveces liesmai nav gaisa (skābekļa), tā nodziest. Tāpēc šie cilvēki labi papildina viens otru. Gaisa stihijas pārstāvju galvenā vērtība ir spēja mijiedarboties ar apkārtējo vidi, pilnā šī vārda nozīmē. Tie ir cilvēki, kas var apvienot šķietami neapvienojamo, gan cilvēkus, gan notikumus. Kādēļ gan nevarētu būt grāmatnīca, kurā var arī baudīt gardu kafiju un ieturēties? Droši vien šīs idejas autors bija cilvēks, kuram dominēja Gaisa stihija. Šī mijiedarbošanās jeb momentānā kontakta atrašana ar visu, kas apkārt, izpaužas gan domās, gan emocijās, gan darbos. Šīs stihijas pārstāvjiem ir ļoti labi attīstītas prāta spējas. Ne tādā izpratnē, ka viņi bez grūtībām var vienreiz izlasīt dzejoli un pēc tam noskaitīt to no galvas, bet gan tādā izpratnē, ka, ja citiem konkrētajā situācijā virsroku ņem emocijas, tad Gaisa stihija spēj saglabāt vēsu prātu un domāt racionāli. Tie ir cilvēki, kas visbiežāk rīkojas apdomīgi, lieki neriskēs un izvērtēs konkrētās situācijas plusus un mīnusus. Viņi ir ļoti veiksmīgi jomās, kas saistītas ar komunikāciju, ir atvērti, runīgi un idejām bagāti cilvēki.

Ūdens stihija

Vēzis, Skorpions, Zivis

Šis elements atbild par emocijām un jūtām. Ūdens stihijas pārstāvji pasauli uzlūko intuitīvi, ar tiešas pieredzes starpniecību. Tie ir cilvēki, kuri ļoti reti mācās no citu kļūdām, jo viņiem ir jāpieļauj savējās, lai izprastu kļūdas cēloni. Tajā pašā laikā, šie cilvēki ir ļoti sargājoši un, lai šo apgalvojumu labāk izprastu, iztēlojies, ka sēdi vannā, kur Tev visapkārt ir silts ūdens, kas pasargā no aukstajām vannas malām. Tāpat arī sniegs ziemā pasargā zemi no bargā ziemas sala. Ūdens stihijas cilvēki ir visgrūtāk izprotami, jo viņiem ir ļoti dziļa un piesātināta iekšējā pasaule. Reizēm šie cilvēki var neredzēt to, kas acu priekšā, jo vienmēr lūkojas dziļāk, mēģinot izprast lietu patieso būtību. Tā kā viņi ir jūtīgi pret apkārtējo pasauli, tad tiecas pēc emocionālās drošības, pēc sajūtas, ka viņus mīl. Parasti partnerattiecību joma ir ļoti svarīga, ja vien sāpīgu pārdzīvojumu dēļ nav uzlikta vienaldzības maska. Vēzim, Skorpionam un Zivīm ir labi, ja blakus ir kāds spēcīgs un pamatīgs balsts uz ko var paļauties un kas tās virza. Ja ir stipras gribas priekšnieks, kurš ir konsekvents un tāds uz kuru var paļauties, tad Ūdens stihijas pārstāvji var būt brīnišķīgi kompanjoni mērķa sasniegšanai. Ļoti labi saskan ar Zemes stihijas pārstāvjiem, jo zeme piešķir ūdenim formu, palīdz to saglabāt viengabalainu, kā rezultātā, spēcīgu. Piemēram, Zeme ir dārza šļūtene ar kuras palīdzību ūdens var veldzēt ziedus un augļus. Ja ūdenim nav neviena, kas palīdz vai motivē saglabāt formu, tad tā spēks un darbības efektivitāte ir pielīdzināma ar ūdeni pilnam celofāna maisiņam, kuru neviens netur. Protams, šie cilvēki nav atkarīgi tikai no citiem- viņu pašu personībā ir visas stihijas, tāpēc spēku un motivāciju var rast arī sevī, ja Ūdens stihijas balanss ir optimāls.

Zemes stihija

Vērsis, Jaunava, Mežāzis

„Zemes elements pārstāv sajūtas un fizisko pasauli, kurā dzīvojam. Šiem cilvēkiem ir svarīgi visu „aptaustīt” gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Tiešā, jo pirms pirkuma viņam būs svarīgi redzēt, kas ir tas, ko viņš pērk- ja mašīnu, tad jāizbrauc nevis tikai jāpaskatās zem kopota. Pārnestā, jo, labprātāk apietās ar skaidru naudu nevis bankas kartēm. Naudu drīzāk turēs mājās seifā, nekā noguldīs bankā. Cilvēkus ar Zemes stihijas pārsvaru var saukt par stabiliem un uzticamiem. Viņi nemētājas ne darbos, ne vārdos, ne sajūtās. Ja dara, tad dara, nevis ķep- ļep kā pagadās. Tie ir cilvēki, kas tic tikai tam, ko redz, respektīvi, savu darbību nebalsta uz pieņēmumiem vai minējumiem. Svarīgi ir zināt, kā ir, nevis kā būtu, ja būtu. Līdz ar to, materiālās vērtības nereti vērtē augstāk par garīgajām. Un nevis klasiskā izpratnē, ka nauda ir dzīvē svarīgākais, bet gan tā, ka Dievu lūdzot tā klēpī neiekritīs. Šai stihijai raksturīga arī pacietība, izturība un neatlaidība. Līdzīgi kā mūsu planētai Zeme ir milzīga pacietība un iecietība pret cilvēci, tā arī cilvēkiem ar Zemes stihiju- grūtāk nokaitināt kā citu zīmju pārstāvjus. Šī īpašība laikam ir skaidrojama ļoti vienkārši, proti, ir tas, kas ir un nav tā, kā nevar būt. Viņi ir pacietīgi, jo var atļauties tādi būt. Ir izturīgi, jo ir pamatīgi un nav ko brīnīties, ka metāla konstrukcija spēj izturēt slodzi- viņai tāds darbs. Neviens taču no akmens mūriem neceļ siltumnīcu. Tāpēc Zemes stihijas pārstāvjiem dzīve nav putukrējums ar zemenēm. Viņi ir radīti spēcīgi un izturīgi, tāpēc piesaista sev situācijas, kur šīs īpašības tiek pārbaudītas. Tas arī ir iemesls, kāpēc bieži vien daudz ko dzīvē sasniedz- jo pārbaudi iztur.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru