Vizītē Latvijā ieradīsies Itālijas aizsardzības ministre

Otrdien, 25.septembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tiksies ar jauno Itālijas aizsardzības ministri Elizabetu Trentu (Elisabetta Trenta), kas ieradīsies pirmajā darba vizītē Latvijā.

Tikšanas laikā amatpersonas pārrunās reģionālās drošības aktualitātes un valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, tostarp Itālijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Tāpat Itālijas aizsardzības ministre apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu un Itālijas kontingenta karavīriem, lai pārrunātu dienestu gaitu Latvijā.

Dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Itālija uz Latviju nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām 160 karavīru sastāvā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru