10 ieteikumi, kā padarīt ģimenes attiecības stiprākas

1.Sēdi blakus savam partnerim, kad veic svarīgus lēmumus.

Zinātnieki ir izpētījuši, ka partneri, kas sēdējuši viens otram blakus, veicot svarīgus dzīves lēmumus, sadarbojušies daudz labāk, salīdzinoši ar tiem, kas sēdējuši viens no otra pa diagonāli.

2.Izslēdz gaismas.

Viegls, ne pārāk izteikts apgaismojums ļauj cilvēkiem justies atbrīvotākiem un brīvākiem – tātad, pietiek ar to vien, ka tu samazināsi apgaismojumu, un tavas sarunas ar mīļajiem kļūs saturīgākas un produktīvākas.

3.Padari mēbeles mīkstas un patīkamas.

Lai arī cik dīvaini tas šķistu, Hārvardas un Jēlas pētnieki norādījuši, ka sēžot ērtās mēbelēs, cilvēki paši jūtās ērtāk citu sabiedrībā. Tādēļ, ja vēlies pievērsties šķietami grūtām sarunām, iekārto savu sarunu biedru ērtā dīvānā.

4.Uzaicini ciemos vecmāmiņu un vectētiņu.

Pētījumi ir norādījuši, ka vecāki, kas bērnu audzināšanā iesaista vecvecākus, ir mierīgāki, kā arī šis emocionālais stāvoklis atspoguļojas pašos bērnos.

5.Pozitīvo, negatīvo notikumu spēle.

Pie vakariņu galda, uzspēlējiet „pozitīvo un negatīvo notikumu spēli” – gluži vienkārši, pastāstiet viens otram, kas labs šodien noticis un kas slikts, arī, kā šie notikumi likuši jums justies.

6.Esi stiprākais no visiem.

Brīžos, kad ģimenes vēlmes ir kontrastā ar tavām, atceries, ka tev ir izvēle – pavērst visu par labu tev, vai arī norādīt ģimenei, ka esi gatavs kompromisiem. Tava tā saucamā „paš-upurēšanās” norādīs, ka esi gatavs uz daudz ko ģimenes labā.

7.Izveido darāmu darbu sarakstu.

Bet nevis iedali katram kaut ko darāmu, tā vieta izveido trīs tabulas „Darbi, kas jāizdara.”, „Darbi, kas padarīti.” un „Paveiktie darbi.” Šādā veidā viss, kas paveicams, tiks paveikts daudz ātrāk.

8.Izmanto sportu savā labā.

Vecākiem ir vislielākā ietekme uz to, cik ieinteresēts bērns būs visdažādākajās aktivitātes. Piemēram, pēc bērna basketbola spēles, nesaki: „Tu nepaveici to un to,” tā vietā norādi uz labo darbu, ko viņš paveicis.

9.Novieto mēbeles tā, lai tās veidotu apli.

Pētījumi norāda, ka cilvēki daudz labāk komunicē tad, kad tie skatās viens uz otru, vai vismaz atrodas viens otra redzes lokā.

10.Pārstāj teikt „tu”!

Izmanto vārdu „mēs” vārda „es” vai „tu” vietā. Šāda pareizas leksikas izvēle padarīs komunikāciju labāku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru