10 veidi, kādos apliecināt bērnam, ka mīli viņu

1.Izslēdz savu telefonu, kad esi ar viņiem.

Vairākos pētījumus atklājies, ka bērni kā lielāko traucēkli savās un vecāku attiecībās norādījuši mobilos telefonus, pie kuriem vecāki pavadot pārāk ilgu laiku.

2.Izslēdz televizoru vai citas ierīces vakariņu laikā.

Kopīgās vakariņas ir reti brīži, kuros kopā ir visa ģimene. Novērtē tos, kā arī māci saviem bērniem novērtēt brīžus, kuros visa ģimene ir kopā.

3.Padari gulēt-iešanas laiku par patīkamu brīdi.

Kad bijām mazi, vakars, kurā vecāki sēdēja pie gultas un lasīja pasaciņu, bija brīnišķīgs. Kopīgi vakari pirms iemigšanas rada ļoti ciešu saiti starp vecākiem un bērniem.

4.Izrādi fizisku pieķeršanos.

Apskāvieni, skūpsti vai bučas uz vaiga – bērni alkst mīlestību. Fiziskas mīlestības izrādīšana samazina iespēju, ka bērns kļūs agresīvs, anti-sociāls vai citādi emocionāli nepiepildīts.

5.Pavadi kvalitatīvu laiku ar savu bērnu

Šis ir īpaši svarīgi, ja ģimenē aug vairāk par vienu bērnu. Šis laiks var būt jebkas – cepumu cepšana, došanās pastaigā, braukšana ar riteni vai kopīga grāmatu lasīšana – katram bērnam ir svarīgi laiku pa laikam izjust nedalītu uzmanību no vecākiem.

6.Disciplinē savu bērnu ar mīlestību un cieņu!

Vēl joprojām eksistē vecāki, kas tic tam, ka bērni ir jāmāca ar fizisku spēku. Neesi viens no tiem vecākiem! Parādi savam bērnam, ka visas problēmas un grūtības ir atrisināmas, izrunājoties un saprotot visus situācijas apstākļus. Parādi, ka strīdi ir atrisināmi ar cieņu, un, ka kļūdas nav pasaules gals.

7.Atstāj mīļas vai smieklīgas zīmītes.

Zem spilvena, uz rakstāmgalda vai jakas kabatā – ļauj visnegaidītākajās situācijās bērnam atcerēties, cik viņš tev ir svarīgs (un arī, ka vecāki spēj būt bezgala jautri cilvēki!).

8.Veido acu kontaktu!

Kad sarunājies, veido acu kontaktu ar savu bērnu, nevis veido sarunas, skatoties savā telefonā, bet runājot ar bērnu. Kā arī, veidojot acu kontaktu, tu mācīsi, cik tas ir svarīgs sociālajā sfērā.

9.Smaidi bieži!

Nav labāks veids, kādā izrādīt mīlestību, kā tas, ka tu smaidi, katru reizi, kad bērns tev tuvojās, vēlas runāt vai vienkārši būt blakus. Ļauj bērnam zināt, ka viņš ir mīlēts.

10.Esi lielisks paraugs!

Pieklājīgs, mīļš, mīlošs un smaidīgs… šo sarakstu var turpināt un turpināt. Esi tāds cilvēks, kādam tavs bērns gribētu līdzināties, jo, tici vai nē, tu, tieši tu, būsi lielākā iedvesma, viņam pieaugot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru