3 lieliski padomi, kā atkal “uzšķilt dzirkstelīti” attiecībās

  1. Pieskārieni.

Psihologu pētījumi rāda, ka pāri, kas jau ilgi bijuši kopā, nemēdz pietiekami daudz veltīt viens otram pieskārienus. Kad cilvēki pieskaras viens otram, it īpaši būdami kaili, tas smadzenēs rada ķīmisku reakciju, atbrīvojot iekāres un mīlas jūtas. Aizdomājies, vai tu dali pietiekami daudz pieskārienu ar savu partneri ikdienā, ja nē, tad tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ vispār kādreiz ķildojaties. Ja dienā velti vien buču pirms un pēc darba savam partnerim, tad zini, ar to nepietiek! Pacenties vairāk – it īpaši ar apskāvieniem. Vidējais apskāvienu ilgums pāriem, kas ir kopā vairāk par gadu, ir vien trīs sekundes. Smadzenēs, lai notiktu bioķīmiskā reakcija, ir nepieciešamas vismaz divdesmit sekundes. Pavēro, cik ļoti izmainīsies jūsu attiecībās pēc šī vienkāršā padoma, jo tas noteikti notiks!

  1. Miegs un mīļošanās.

Gultā arī ir iespējams aktivēt šo ķīmisko reakciju smadzenēs, ar fiziska kontakta palīdzību, ne tikai nodarbojoties ar seksu. Gulēšana, kad jūsu ķermeņi saskaras, var ļoti uzlabot gan miega kvalitāti, gan arī pašas attiecības. Patiesībā – 2014. gadā veiktais pētījums Edinburgas Internacionālajā zinātnes festivālā, pierādīja, ka pāri, kas gulēja kopā, ziņoja, ka jūtas daudz apmierinātāki gan ar miegu, gan pašsajūtu. Kādēļ gan nepamēģināt satuvināties, ja tam ir savi ieguvumi? Dabūjiet suni, vai bērnu ārā no gultas un pamēģiniet vismaz pāris minūtes “pamīļoties”…

  1. Dodieties atvaļinājumos vai ceļojumos kopā.

Ja darbs, vai ģimenes pienākumi ir kļuvuši par smagu, mēģiniet ieplānot laiku arī savām attiecībām. Protams, visiem pēc kāda laika šķiet, ka ir iestājusies rutīna, no kuras nevar izkļūt, bet tieši pretēji no tās var izkļūt ar dažiem vienkāršiem paņēmieniem. Attiecības var uzlabot dažādi – dažiem patīk aizbēgt no mājas uz nedēļas nogali, lai satuvinātos un pievērstu viens otram vairāk uzmanības, dažiem atkal noder kārtīga nedēļas nogale mājas, bez ikdienas rūpēm. Galvenais – pirms kaut ko izlemiet, izrunājiet to. Tai nav jābūt sarunai no A līdz Z, taču būt vienisprātis ir ļoti noderīgi. Vienmēr var atstāt arī pārsteiguma elementu, tikai, lai tas nebūtu kā sniegs uz galvas, kas var būt nepatīkami, jo tik negaidīti.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru