3 padomi, kādus tev sniedz dzīves gudri cilvēki par attiecībām

0x600

Pieņem citus tādus, kādi viņi ir – tikai viena no mācībām, ko tev var sniegt dzīves gudri cilvēki par attiecībām ar citiem.

Lai lasītu rakstu, šķir nākamo lappusi:

  1. Gudri cilvēki pieņem faktu, ka visi viņiem nevar patikt. Un tas pat nav nepieciešams.

Reizēm mēs esam iesprostoti paši savās lamatās, kas nosaka, ka esam labi un jauki cilvēki, tādēļ mums ir jābūt labiem un jaukiem pret visiem, visiem, kurus savā ceļā satiekam. Bet ir teju neiespējami, ka mēs dzīvē nesastapsim cilvēku, kura viedoklī nebūs pilnīgi pretēji mūsu. Gudri cilvēki to apzinās. Viņi arī apjauš, ka strīdi un nesaprašanās ir dažādu uzskatu un vērtību sadursmes sekas, nekas vairāk. Gudri cilvēki arī apjauš, ka šī viedokļu nesaskaņa nenozīmē, ka otrs cilvēks uzreiz ir slikts cilvēks. Brīdī, kad tu pieņemsi šo atziņu, tu arī apjautīsi, ka daudzas situācijas var iztikt bez tavām emocijām, pietiek, ja apskati problēmas racionāla un loģiski.

  1. Gudri cilvēki samierinās ar cilvēkiem, kas ir krasi pretēji viņiem pašiem.

Protams, tevi var kaitināt, tavuprāt, nesmieklīgi joki vai arī šķietami nesaprotams citu cilvēku viedoklis, bet kas gan par to? Tev tavā dzīvē ir nepieciešami cilvēki, kas raugās uz dzīvi citādāk, tādi, kas ir gatavi ar tevi strīdēties un ieslīgt šķietami nebeidzamās diskusijās par dažādiem tematiem. Šie cilvēki bieži vien pat ir tie, kas spētu tevi apturēt no muļķīgām idejām – ne jau tāpēc, ka viņi būtu paši gudrākie, bet gan tāpēc, ka viņi liek tev pašam izvērtēt sevis teikto. Turklāt, atceries vēl ko – ne visiem tu vari patikt, bet šie cilvēki tomēr tevi ciena vai vienkārši pacieš.

  1. Gudri cilvēki atkal un atkal izvērtē savas cerības un ilūzijas par citiem.

Diezgan bieži novērojama situācija, kurā cilvēki izveido nereālas cerības par to, kādus cilvēkus vēlamies savā dzīvē. Biezi vien šīs cerības ir līdzīgas mīlestības idejai par princi baltā zirgā. Bet šīs cerības neataino sastopamo realitāti. Mēs nevaram sagaidīt, ka cilvēki uzvedīsies un runās tā, kā mēs to vēlamies vienmēr un visur. Tādēļ ir vēlams un pat nepieciešams laiku pa laikam izvērtēt prasības, kādas uzstādams citiem cilvēkiem. Tas nenozīmē, ka mēs nedrīkstam sagaidīt lieliskus cilvēkus savā dzīvē, mums vienkārši jāapjauš, ka neviens nav perfekts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru