3 soļi, kā atrisināt jebkuru konfliktsituāciju

Samierinies ar šiem konfliktsituācijas pamatlikumiem:

-Ieklausieties viens otrā

-Ļaujiet viens otram pateikt to, ko domājat

-Koncentrējieties uz šodienas notikumiem nevis uz pagātni

-Savu vajadzību vietā domā par otra cilvēka vajadzībām

-Nekāda gadījumā nedraudi ar šķiršanos

-Nekādā gadījumā nerīkojies vardarbīgi un nedraudi ar vardarbību

-Savaldi savu balsi, iztiec bez kliegšanas

-Nekādā gadījumā nevainojiet viens otru

-Nekādā gadījumā neapsaukājiet, nenonieciniet un nedegradējat viens otru

Pirms sarunas uzsākšanas ir svarīgi pārliecināties, ka esi atslābinājies un patiesi spēsi koncentrēties tikai uz pamatproblēmām, kuras jāapspriež.

Centies izprast savas emocijas un to, kādēļ tā jūties

Ja jūties noskumis, depresīvs vai līdzīgi, tev jāizpēta šīs jūtas un jānoskaidro to cēlonis. Ja problēmas cēlonis slēpjas attiecībās, tad tev tas jāatklāj mīļotajam cilvēkam. Pastāsti to, kā tu jūties, atklāj kas tevi satrauc un dari zināmu kā to visu labot.

Ja nāksi klajā ar kādu paziņojumu aiz bailēm vai baiļosies, ka otrā pusīte tevi pametīs, tad vispirms tev jātiek skaidrībā ar sevi. Mīlestība dara to, kas tai tīk. Tas nozīmē, ka tev jākoncentrējas uz to, ko vari darīt šodien, nevis kaut kad vēlāk. Tu nevari kontrolēt visu, kas notiek attiecībās. Galvenais nekrīti izmisumā.

Ja vēlies runāt, jo esi aizkaitināts vai aizsvilies no dusmām, tad vispirms tev jāiemācās nomierināties. Esi mierīgs un līdzsvarots runājot par saviem uztraukumiem, vajadzībām un vēlmēm. Vardarbība neko neatrisinās; izmanto loģisko domāšanu un veselo saprātu.

Viss atkarīgs no tava skatu punkta

Vienmēr ir vairāk nekā viens skatu punkts. Tavs rakurss var nebūt tas pareizākais. Būtu pareizi apsvērt visu, ko mīļotais cilvēks tev ir teicis, ieklausīties viņa vārdos un izprast, ko viņš no tevis sagaida. Dod otrai pusītei laiku apdomāt tieši to pašu. Ja viņš nav vienaldzīgs, mīļotais cilvēks pārdomās tevis teikto.

Velti laiku, lai izprastu šīs jūtas un situācijas. Pastāv iespēja, ka jūs vienkārši viens otru neesat līdz galam sapratuši, par to nav jāsatraucas, jo viss ir vienkārši labojams ar komunikācijas palīdzību.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru