4 padomi, kā nezaudēt savu “es”, esot attiecībās ar mīļoto

Attiecības nav kā televizors, kuru var ieslēgt un izslēgt, kas vien mēs to sagribam. Bet tas jau tās nepadara sliktākas. Grūtību un trūkumu pieņemšana padara visu tikai labāku.

Vai pieņemšana un pielāgošanās ir tev likusi domāt, ka tu pazūdi attiecībās? Visticamāk, ka atbilde ir jā, pat ja tu to sev nepasaki skaļi. Bet tā tam nevajadzētu būt. Tavai identitātei nav jābūt upurim, ko tu sniedz, lai būtu attiecībās.

Un šeit būs daži padomi, kā saglabāt savu identitāti, esot attiecībās:

1.Neatbrīvojies no sevis, tas ir, saglabā sevi visu!

Jā, tas ir normāli un pavisam pieņemami, ja tu sāc iemīļot sportu vai gatavošanu, esot kopā ar savu mīļoto. Bet, ja viņš vai viņa diendienā tev „uzspiež” savas vēlmes un savus hobijus, tev ir nepieciešams „novilkt līniju”, aiz kuras tu esi tu – tā nav nodzēšama vai maināma.

„Gadiem ilgi es biju darījusi to, ko mans puisis būtu gribējis, lai es daru. Bet ar laiku es zaudēju „sevis” apziņu, kā arī manus draugus, kuri bija ar mani tieši manis dēļ,” to saka Salima, kurai „līnijas novilkšana” bija jāapgūst ilgā, skarbā ceļā.

2.Proti pateikt „nē”!

Kad tu esi attiecībās, fiziskā tuvība ir teju neiztrūkstoša sastāvdaļa. Bet ja nu tu neesi tam gatava vai gatavs? Atbilde ir vienkārša – proti pateikt „nē”!

„Daudzas sievietes iesaistās seksuālās attiecībās, baidoties zaudēt partneri, viņa uzmanību. Bet atteikums nav nekas slikts. Tas vienkārši norāda, ka tu novērtē sevi kā personu – gan garīgi, gan fiziski,” atzīst seksoloģe P.Sonāra.

Galu galā – mīlestība gaida! Tā ir gatava saprast un pieņemt, neatkarīgi no apstākļiem.

3.Saglabā savu privāto dzīvi!

Ir ļoti svarīgi saglabāt dzīvi, kas tev ir neatkarīga no dzīves kopā ar partneri – sliktākajā gadījumā tieši tādēļ, ka jūsu attiecības var beigties vienā mirklī, un līdz ar to arī visa sociālā dzīve.

Tev ir jābūt spējīgam vai spējīgai, saglabāt savas intereses, savu draugu loku, darbu un aizraušanās. Sava privātā dzīvē ļaus tev justies neatkarīgāk un spēcīgāk par sevi.

4.Cīņa ne vienmēr ir labākā izvēle.

Neatkarīgi no tā, cik skaists, bagāts, gudrs, izglītots vai aizraujošs viņš vai viņa ir, ne visām attiecībām ir lemts izdoties. Un ne vienmēr ir vērts atdot sevi visu, lai censtos tās pārveidot!

Pakāpies atpakaļ un paraugies uz jūsu attiecībām tik neitrāli, cik vien tu to spēj, lai saprastu, kādā situācijā un kādā stāvoklī jūs abi esat. Un tad veic izvēli.

Nebaidies iestāties par sevi un savām interesēm!

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru