4 padomi, kurus atcerēties, kad uzsāc nopietnas attiecības

  1. Klusuma sods neko neatrisina.

Kad esi attiecībās, sliktākais strīda veids, kas vien iespējams, ir klusuma sods. Komunikācija ir ārkārtīgi svarīga, lai problēmas tiktu atrisinātas. „Klusuma sods” panāk tikai to, ka problēma stāv, „sastāvas”, bet atrisināta tā arī netiek, tādējādi augot par lielāku un lielāku problēmu. Kā arī „klusuma” sods liek partnerim domāt „Es gribu vērst visu par labu, bet nezinu, ko esmu paveicis nepareizi.” Tieši tādēļ – runājiet!

  1. Ne visi ir radīti tam, lai kļūtu par audžu-mammām vai audžu-tētiem.

Iepeldot laulību ostā vai attiecību ostā, mēs bieži kļūstam pārlieku stipri sevī. Mēs domājam, ka varam izturēt visu, ko dzīve mums liek pretī. Viela pārdomām: pirms uzsāc attiecības ar kādu, kuram ir rūpes par bērnu, izvērtē kārtīgi, vai tu spēsi pieņemt šāda veida attiecības, kurās tu visbiežāk nebūsi pirmajā vieta? Vai tu spēsi dalīt uzmanību? Un pats galvenais, vai tu spēsi spēlēt audžu-mammas vai audžu-tēva lomu? Tas nav nebūt viegli. Tev jāiemācās jauna cilvēka emocijas, pārdzīvojumi, jāmāk sevi nostādīt lomā, kurā tu neesi pārāk daudz un arī ne pārāk maz. Turklāt padomā vēl par savu spēju norobežoties no sava partnera bijušās/bijušā, jo, lai saglabātu veselīgu bērnību bērnam, visticamāk, ka viņi abi sazināsies pietiekami daudz.

  1. Attiecībās neeksistē viens vienīgs „es” – viss savā ziņā ir par „mums”.

Iespējams, ka savos neatkarības gados tu izbaudīji iespēju, visu pavērst par sevi, rēķināties tikai ar sevi un dzīvot tikai sev. Attiecības, nopietnās attiecības, visbiežāk ir tā, ka „tava nauda” kļūst par „jūsu naudu”, bet „tavas problēmas” par ”jūsu problēmām”. Tev jāiemācās, ka būšanai kopā, ir gan savu plusi, gan mīnusi.

  1. Tev jāsaprot, ka tavs partneris nav kāds, kuru nepieciešams mainīt.

Ja reiz esat uzsākuši attiecības, jūs esat pieņēmuši otru cilvēku tādu, kāds viņš vai viņa ir. Doma, ka tagad nu gan sākies īstā pāraudzināšana, ir absurda. Visi plāni, kas bija vērsti partnera pārvēršanai, jāatliek malā. Tev nevajadzētu sagaidīt, ka kāds mainīsies tikai tāpēc, lai izpatiktu tavām, iespējams, pat nereālajām idejām par attiecībām un par mīļoto.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru