Ļoti interesanti! 4 veidi, kā uzlabot savas flirtēšanas spējas

  1. Tīrākā evolūcija. Saskaņā ar ‘’Psiholoģija šodien’’ teikto, izrādās, ka sieviešu un vīriešu spēja flirtēt ir apbrīnojamu rīcību komplekta rezultāts, kas gulstas dziļi mūsu psihē. Šī rīcība ilgu laiku tikusi banalizēta un pat demonizēta, tomēr, pateicoties jaunākajiem provokatīvajiem pētījumiem, flirtēšanas respektablums palielinās. Viena šajos pētījumos atklātā lieta ir, ka mūsu spēja flirtēt ir iedzimta. Tomēr, lai arī evolūcija mūsu šūpuļos neielika komplektu ar labākajām uzrunāšanas rindām un mākslu sūtīt seksīgus sms, tā parūpējās, lai mēs cilvēkiem, kuri mums patīk, atbildētu veidos, kādos atbildam. Šie veidi ir, piemēram, sev pieskaroties (nepārsteidzies, ar to mēs domājam – matu virpināšanu, zem zoda paliktu plaukstu), smalki pieskaroties otrai personai, atbalstīšanās pret otru cilvēku, garu acu kontaktu veidošana utt. Visas šīs darbības mēs darām zemapziņas līmenī, kas liek mums domāt, ka varbūt nav vērts par tām pārlieku domāt. Nestāvi pats sev ceļā un ļauj evolūcijai darīt savu darāmo!
  2. Gurni nemelo. Tagad, kad esam iepazīstinājuši ar evolucionāro flirtēšanas pamatinformāciju, varam teikt, ka flirtēšanā svarīgāka ir viltība un pārsteigumiem pilna rīcība, nevis garlaicīga un iepriekš saplānota flirtēšanas tehnika. Saskaņā ar Apvienotās Karalistes Sociālo Izpētes Centru, pirmo iespaidu mēs 55% balstām uz izskatu un ķermeņa valodu, 38% uz balss tembru un runāšanas stilu un tikai 7% uz pašu teikto. Tāpēc, kad kontaktējies ar potenciālajiem partneriem, atceries, ka tava ne-verbālā komunikācija ir daudz svarīgāka par to, ko centies pateikt.
  3. Iedziļinies tā vietā, lai iespaidotu. Flirtēšanas mērķis ir padarīt ‘’noskatīto’’ cilvēku ar tevi labāk pazīstamu. Ja tavs ‘’mērķis’’ zina, ka tev viņš/a patīk, ir lielāka iespējamība, ka arī viņu jūtas būs līdzīgas. Flirtēšanas mērķis nav demonstrēt to, cik stlīgs esi un kā spēj atstāt ietekmi uz šo personu. Šī metode ir testēta un demonstrēta neskaitāmos pētījumos, tomēr to var pierādīt arī bez zinātnes – Jau pašā sākumā, kad uzzini, ka tu kādam patīc vai kāds par tevi ir labās domās, tava interese par šo cilvēku automātiski pieaug, pat, ja neesi viņu nekad saticis/satikusi.
  4. Redzi to, dari to. Saskaņā ar universitātes profesoru, kurš māca par cilvēku seksualitāti, Džoju Fanelli, mums patīk cilvēki, kas ir mums līdzīgi un šī līdzība ir atslēga uz simpātiju veidošanos. Šīs līdzības var būt, piemēram, kopīgas intereses  – apziņas līmenī satiekoties diviem atlētiem, vai cilvēkiem ar līdzīgiem hobijiem,  vai arī zemapziņas līmenī – saprotot, ka klausaties līdzīgu vai vienu un to pašu mūziku. Bet tajā pašā laikā tu šo līdzību vari tēlot, viegli atdarinot otra cilvēka fiziskās kustības. Smalka kustību  atdarināšana, otrā cilvēkā dabiski pamodina interesi.

 

Avots: www.bustle.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru